Uz iPhone 8 i 8 Plus, predstavljen i iPhone X

iphone-x-4

Po prvi puta smješten na Apple Campus, sinoć je po našem vremenu održan godišnji Apple event na kojem je predstavljen dugoočekivani novi iPhone. I to ne samo jedan, na radost svih obožavatelja koji su se nadali da su glasine koje kolaju već neko vrijeme istinite. Naime, uz iPhone 8 i 8 Plus kao logičnih nastavaka svojih prethodnika, Apple je predstavio i iPhone X kojim slavi 10. godišnjicu od lansiranja prvog modela ikad.

iPhone 8 i 8 Plus

I dok, što se tiče osmice, nema nekih prevelikih iznenađenja. Kućište je u potpunosti izrađeno od stakla zahvaljujući čemu je omogućeno bežično punjenje, kamera je još bolja nego što je bila (12 MP), a pametni telefon dobio je i do sada najsnažniji čip. Retina zaslon dobio je True Tone funkciju uz koju su boje i kontrasti još savršeniji.

Oba modela će se moći kupiti u srebrnoj, sivoj i poboljšanoj zlatnoj nijansi.

iphone-x-7

iPhone x, iPhone 8 Plus i iPhone 8

iPhone X

Keynote posvećen novom iPhoneu počeo je povratkom u prošlost. Prije deset godina predstavljen je prvi iPhone, revolucija u načinu na koji promatramo pametne telefone. Danas Apple ide korak dalje s mobitelom za koji tvrde da će utabati stazu za sve ostale generacije.

iphone-x-6

Većina glasina koje smo čuli su istinite samo se nije znalo na koji će se točno model odnositi. iPhone X ima te, već sada razvikane, specifikacije – 5,8 inčni Super Retina zaslon duž cijelog telefona, izostanak gumba za otključavanje i umjesto njega implementaciju tzv. Face ID načina otključavanja uz pomoć skeniranja lica vlasnika. OLED ekran koji podiže ljestvicu za sve buduće iPhone modele, a prednja i stražnje kamere bolje su no ikad za savršeno iskustvo fotografiranja.

iphone-x-2

Kao i kod iPhonea 8 stakleno kućište dopustit će bežično punjenje, a poseban je naglasak stavljen na emojije, točnije Animojije – novu vrstu responzivnih emotikona koji zahvaljujući prednjoj kameri oponašaju vlasnika telefona.

iphone-x-1

iPhone X dolazit će u crnoj i srebrnoj boji, a početna cijena utvrđena je na 999 dolara. Neki će reći bacanje novca, neki secirati i kritizirati maksimalno, no činjenica je da Apple ima iznimno snažnu bazu obožavatelja koji već čekaju u redu za novi iPhone bez obzira na cijenu.

Foto: Apple

0