Pred nama je tjedan prepun zanimljivih događanja u Zagrebu

Pred nama je tjedan prepun
zanimljivih događanja u Zagrebu

Tjedan pred nama većinom će biti ugodan, a sunčani dani i temperature tek nešto iznad dvadeset stupnjeva bit će idealni za šetnje predvečer i obilaske kul događanja u gradu. Pripremili smo pregled onih najinteresantnijih, a na vama je samo da pripremite jesenske balonere i krenete u šetnju.

Artupunktura

Zagreb vrvi kulturnim događanjima, a jesen je zanimljivija no ikad. Od izložbi na ulicama do većih i manjih galerija. Ovdje smo napravili detaljan vodič što i kada posjetiti.

Foto: Karla Jurić

Food Film Festival Zagreb

Sedmo izdanje omiljenog gradskog festivala od ove godine održava se na novoj adresi – Trg dr. Franje Tuđmana tako će postati veliki piknik na otvorenom te najveće open-air kino koje prikazuje najnovije filmove ovjekovječene Oscarima… Uz filmove tu su i naši ugostitelji koji će se pobrinuti da u filmu ne uživate prazna želudca… Recept za savršeno kasno ljeto i ranu jesen u gradu je jasan – druženje, hrana i film! Festival se održava od 24.9. do 3.10. u parku smještenom na Trgu dr. Franje Tuđmana.

Kino na rijeci – rujan

Od utorka se na obali Save kod Hendrixovog mosta održava Kino na rijeci. Projekcije raznih kratkometražnih i dugometražnih filmova, akcija, komedija, ljubića bit će idealan recept za jesenske večeri. Ponesite dekicu i dobru volju. O projekcijama čitajte ovdje.

Ivan Buvinić – Autopsija / Autopsy

Do utorka u Galeriji Kranjčar na adresi Kaptol 26, možete pogledati samostalnu fotografsku izložbu Autopsija, Ivana Buvinića, u Galeriji Kranjčar, na adresi Kaptol 26 u Zagrebu. Izložba tematizira autorovo suočavanje s osobnim iskustvom traume te propituje ulogu fotografije i njene (ne)mogućnosti reprezentacije traumatskih događaja i njihovih posljedica na pojedinca.

Sajam rukotvorina u Močvari

Močvarni dnevni boravak i Močvarna aura pozivaju vas da posjetite sajam rukotvorina gdje možete pronaći proizvode poput ručno izrađenog nakita, biljne hrane, pića, odjeće, orgonita, igračaka, cruelty free kozmetike i ostalih kreativnih stvarčica. Svratite na dobar shopping u Močvari iduću nedjelju od 12 do 18 sati.

Foto: Unsplah

Učitati još
Zatvori