Poptails: sladoled na štapiću s alkoholom

Poptails: sladoled na štapiću s alkoholom

poptails

@goodpop

Vrućine su i službeno stigle, a s njima i velika potreba da se pošteno rashladimo. Ako već nismo na korak do mora onda će to morati biti ledeni napitci, poput affogata i koktela, ili sladoled.

Koliko je sladoled s dodatkom alkohola – pjenušca, rosea ili nekog likera – popularan, jasno dokazuju industrijski proizvodi u trgovinama ili i ove godine prisutan frosé. No osvježavajući poptails možete napraviti i kod kuće.

@goodpop

@goodpop

Pitate se što su to poptails?

Poptails je izvedenica iz sladoleda na štapiću (eng. popsicle) i koktela (eng. cocktail). Ledena slastica najčešće se priprema s pjenušcem, no i malo žešći alkoholi kao što su rum ili gin ovdje mogu poslužiti. Kao i kremasti likeri. Sve ovisi što više volite i ciljate li na voćnu varijantu ili nešto mliječno.

@goodpop

@goodpop

Poptails se mogu jesti samostalno ili se ubaciti u čašu pjenušca za dodatnu koktel kombinaciju. Kako bi ih napravili, ne treba vam puno – sastojci u tekućem obliku i kalup za sladoled na štapiću.

@goodpop

@goodpop

Mojito s limetom i kivijem, Margarita s čajem od hibiskusa, trešnja i amaretto… Pustite mašti na volju. A ako ste ipak raspoloženi da vam netko poptail samo servira – uputite se u zagrebački Mio Corazon.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori