![Poptails: sladoled na štapiću s alkoholom](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2017/06/poptails-naslovna.jpg)
![poptails](http://www.journal.hr/wp-content/uploads/2017/06/poptails-goodpop-3.jpg)
@goodpop
Vrućine su i službeno stigle, a s njima i velika potreba da se pošteno rashladimo. Ako već nismo na korak do mora onda će to morati biti ledeni napitci, poput affogata i koktela, ili sladoled.
Koliko je sladoled s dodatkom alkohola – pjenušca, rosea ili nekog likera – popularan, jasno dokazuju industrijski proizvodi u trgovinama ili i ove godine prisutan frosé. No osvježavajući poptails možete napraviti i kod kuće.
![@goodpop](http://www.journal.hr/wp-content/uploads/2017/06/poptails-goodpop.jpg)
@goodpop
Pitate se što su to poptails?
Poptails je izvedenica iz sladoleda na štapiću (eng. popsicle) i koktela (eng. cocktail). Ledena slastica najčešće se priprema s pjenušcem, no i malo žešći alkoholi kao što su rum ili gin ovdje mogu poslužiti. Kao i kremasti likeri. Sve ovisi što više volite i ciljate li na voćnu varijantu ili nešto mliječno.
![@goodpop](http://www.journal.hr/wp-content/uploads/2017/06/poptails-goodpop-4.jpg)
@goodpop
Poptails se mogu jesti samostalno ili se ubaciti u čašu pjenušca za dodatnu koktel kombinaciju. Kako bi ih napravili, ne treba vam puno – sastojci u tekućem obliku i kalup za sladoled na štapiću.
![@goodpop](http://www.journal.hr/wp-content/uploads/2017/06/poptails-goodpop-2.jpg)
@goodpop
Mojito s limetom i kivijem, Margarita s čajem od hibiskusa, trešnja i amaretto… Pustite mašti na volju. A ako ste ipak raspoloženi da vam netko poptail samo servira – uputite se u zagrebački Mio Corazon.
Foto: Instagram