Pogled u ured agencije Kofein

Pogled u ured agencije Kofein

Kofein

Glavno polazište u dizajnu je pristup kojim se ozbiljnost i formalnost funkcionalnog poimanja ureda suptilno pretače s kreativnim, slobodnim i pomaknutim iskoracima koji će hrabro nositi identitet prostora.

Kofein uz primarnu funkciju ugodnog radnog prostora može biti galerija, kino, coffee shop te mjesto za zabavu i odmor, a to je prvenstveno postignuto promišljenom prostornom dispozicijom otvorenih i zatvorenih zona. Prostorna organizacija kreira fleksibilnu scenu za različite tipove aktivnosti i korištenja, dok kombinacije različitih materijala, boja i oblika potiču neočekivana taktilna i vizualna iskustva.

Kofein

Kofein – Eklektična uredska galerija

Već pri samom ulasku u agenciju posjetitelj je intrigiran stiliziranom recepcijom i instalacijom metalne konstrukcije s rasvjetnim tijelima. Motiv naziva same agencije “Kofein“ pretočen je u dizajn recepcijskog pulta. Na prvi pogled isti ostavlja dojam ulaska u boutique coffee shop sa malom lounge zonom u kojoj se prilikom čekanja može popiti kava i pročitati novine.

Kofein

U centralnom bloku izgrađenom od opeke sakriveni su sanitarni čvor i foto studio, a vanjski zidovi služe kao neutralna podloga za izlaganje slika i grafika. Bogata kolekcija djela hrvatske moderne umjetnosti dodatno je učinila ovaj prostor jedinstvenim, pružajući posjetiteljima i zaposlenicima osjećaj boravka u umjetničkoj galeriji.

Dvorane za sastanke dizajnirane su kao koloritni akcenti u kojima su stolovi, zastori i trapezoidna limena obloga u istim tonovima dvije boje interpretirane kroz različite materijale i teksture. Veliki konferencijski stolovi unikatni su elementi izrađeni od tipskih metalnih profila i hpl ploča, a kroz dizajn su svedeni na reducirane forme, stavljajući glavni naglasak na boju i doživljaj prostora kao cjeline.

Kofein

Radna zona koja se povećava sa širenjem broja zaposlenika

Najveću površinu u cijelom open space dijelu zauzima radna zona. Njezinom pozicijom u prostoru i organizacijom radnih mjesta omogućeno je  jednostavno širenje sukladno povećanju broja zaposlenika bez da to utječe na kvalitetu rada i doživljaj prostora.

Glavni element prostora je galerija obavijena crvenom metalnom mrežom koja svojim oblikom i djelomično transparentnom strukturom povezuje ali i odvaja zonu za brainstorming, prostor za individualni rad i blagovaonicu s kuhinjom za veći broj ljudi.

Kofein

U uredu direktora prisutna je sofisticirana mid-century estetika unikatno dizajniranog velikog radnog stola i spremišnog prostora s mini barom koji ujedno ima ulogu monolitnog elementa za izlaganje skulptura i umjetnina.

Kofein

Radni prostor stimulira kreativnost

“Iako smatramo kako je novi ured bio logični nastavak poslovanja, tek sad kada smo uselili vidimo sve pozitivne strane tog poteza. Ured nama ne predstavlja samo prezentacijski alat prema van, već je zaista hardware našeg funkcioniranja. Za nas radno okruženje mora biti stimulirajuće i ugodno. Ono što je operativno bitno, radili smo prostor u kojem se možemo i dalje širiti te nastaviti rast, a to je ujedno bio jedan od glavnih zahtjeva briefa prema Brigadi.

Kofein

Obzirom da je timski rad ključan u našem poslu, glavna značajka našeg novog ureda je upravo puno zajedničkih prostorija, što nam daje dodatni flow u radu na kampanjama. Teško je izdvojiti jednu, jer se upravo to i dešava – praktično cirkuliranje u cjelokupnom ambijentu.” – Tomislav Krajačić, glavni kreativni direktor i vlasnik agencije Kofein

Konačan rezultat je eklektičan, kreativan i moderan prostor koji služi svojoj primarnoj funkciji uredskog prostora i potiče na rad, kreativnost i stvaranje kvalitetnih novih ideja.

Kofein

Kofein

Kofein

Foto: Jure Živković

Učitati još
Zatvori