Svjetski je dan plesa – zaplešite kod kuće uz ove tutoriale

Iako se ovih dana trudimo maksimalno posvetiti sebi , nažalost manjak kretanja teško je nadoknaditi unutar četiri zida. Bilo bi dobro u dnevnu rutinu uvesti vježbanje, jogu ili neki oblik rekreacije. Zašto to onda ne bi bilo i zabavno? Ples kod kuće jedna je od najzabavnijih stvari kojom možete kratiti vrijeme u samoizolaciji. Mi smo pronašli najbolje plesne tutorijale uz koje ćemo se rasplesati

Ples kod kuće

Mnogi plesači, koreografi i studiji preselili su svoje satove plesa na internet za vrijeme trajanja izolacije. Nikad nije bilo jednostavnije zaplesati s koreografom koji radi s Beyonce ili učiti balet kod kuće od vrhunskih ruskih pedagoga. Bili početnici, napredni, svejedno je, osjećat ćete se ugodno u svom dnevnom boravku. Instagram, Zoom, YouTube, Facebook – odaberite najdražu platformu. “Budale smo plesali ili ne, stoga plešimo” kaže Japanska poslovica. Pa krenimo.

305 Fitness

Od početnog do naprednog stupnja na ovom kanalu možete pronaći kardio fitness plesne vježbe. Nalikuju popularnim aerobik vježbama iz osamdesetih. Obucite body, štucne, svežite rep i nabacite taj 80s look. Osjećat ćete se super. Plesanje uz ovaj studio je besplatno.

Ailey Extension

Želite zaviriti u Njujorški plesni studio Ailey Exstension i vidjeti kako to rade profesionalci? Alvin Ailey American Dance Theater jedan je od najboljih plesnih centara uopće. Preko njihovog Instagram profila sada besplatno možete plesati uz najveće svjetske profesionalce. Beyonce tribute cardio ples, zapadno afrički i drugi moderni plesni pravci samo su dio satova koje nude. Ovaj profil si svakako stavite u podsjetnik.

Edge Performing Arts Center

Jedan od najpopularnijih studija u Los Angelesu, prva je stanica ako se mislite baviti plesom u Hollywoodu. Jazz dance, balet, suvremeni ples. Ovaj studio ćete obožavati. Plešite s profesionalcima besplatno preko aplikacije Instagram.


Dancing Alone Together

Online platforma za stream satova, performansa i plesnih projekata. Nude razne vrste plesova, od baleta, Bollywooda, improvizacije, hip hopa, modernih plesova. Svakako na njihovoj web stranici provjerite termine i izaberite stil koji vam se sviđa. S njima također možete plesati besplatno.

Jazz dance i suvremeni ples

Svakako si spremite i stranicu sa online satovima jazz dancea – objašnjenim korak po korak. Ako pak želite naučiti osnove suvremenog plesa svakako se pretplatite na ovaj kanal. Besplatno naravno.

Isprobavajte različite stilove, načine, levele. Ono što je najvažnije je to da ples umanjuje anksioznost, stres i tjeskobu. Plešite, osjećat ćete se bolje a vaše tijelo i vaš um bit će vam višestruko zahvalni.

Foto: Pexels

0