Hrvatske plaže na koje možete doći brodom

Hrvatske plaže na koje
možete doći brodom

Plaža Saplunara

Saplunara (@yuanlixi)

Godišnji odmor proveden uz opuštajući šum mora mnogima je omiljeni ljetni izbor. Jedino što taj idealan scenarij može učiniti još boljim je skrivena uvala koja, osim kristalno čistog mora i hlada koji stvara mediteransko bilje, donosi i savršen mir. Daleko od gradske vreve skrivaju se male uvale s pješčanim i šljunčanim plažama. I dok su neke od njih turisti već otkrili i učinili svjetski popularnima, zahvaljujući raznolikoj i razvedenoj obali, mnoge su još uvijek nepoznate što vam olakšava da pronađete svoj komadić raja ovo ljeto. Kratko putovanje s brodom bit će dovoljno.

Plaža Mekićevica

Mekićevica (@jeremie_z)

Kako bi izbjegli pravi gužvanac koji će tijekom čitavog ljeta vladati na gradskim plažama popularnih hrvatskih destinacija, danas vam otkrivamo plaže na koje možete doći brodom, a na kojima ćete pronaći skrivenu oazu netaknute prirode i mira.

LUBENICE, CRES

Poput skrivenog blaga, plaža Lubenice na otoku Cresu donosi savršenu oazu za potpunu relaksaciju. Uz tek pokojeg plivača, na Lubenicama ćete se osjećati kao da ste na privatnoj plaži rezerviranoj samo za vas. Uz predivan pogled na more, sa stijena obraslih mediteranskim biljem koje okružuju plažu pruža se pogled koji oduzima dah. Putujete li ovog ljeta na Cres, Lubenice su destinacija koju ne smijete zaobići.

UVALA ENGLEZA, MALI LOŠINJ

Na sjevernoj strani otočića Koludarac i na ulazu u malološinjsku uvalu smjestila se Uvala Engleza. Tirkiznom bojom more je obojio odsjaj pijeska i zelenila borove šume. Do ove skrivene oaze može se doći samo morskim putem. Ako nemate svoju brodicu, na Lošinju ju možete iznajmiti i uputiti se u otkrivanje jedne od najljepših hrvatskih plaža.

STINIVA, VIS

Biser splitskog arhipelaga svakako je otok Vis, a najveća tajna otoka je predivna plaža u uvali obgrljenoj stijenama koje ju skrivaju čak i od brodova u prolasku. Skrivenost uvale i plaže Stinive dio su njezinog mističnog allura. Do ove skrivene oaze doći ćete samo ako ste spremni na planinarenje po uskim putevima kroz strme stijene ili ako unajmite taxi brod koji je jedno od rijetkih vodenih vozila dovoljno malo da prođe kroz mali prolaz između stijena širok tek nekoliko metara.

SAPLUNARA, MLJET

Na otoku Mljetu smjestila se plaža Saplunara koja će uživanju na plaži dati potpuno novu razinu ugode. Bez prepunih hotela i restorana, na plaži koju okružuje gustom borovom šumom, osim svog mjesta pod suncem pronaći ćete tek nekoliko lokalnih objekata u kojima se nudi tradicionalna hrvatska hrana. More, sunce, pješčana plaža, dobra hrana i mir obgrljen predivnom prirodom recept su za savršeno hedonističko iskustvo, a plaža Saplurana spoj je svih njih.

MEKIĆEVICA, HVAR

Nedaleko od Hvara nalazi se pitoreskna plaža Mekićevica od koje vas dijeli kratka vožnja brodom ili duga šetnja niz obalu. Uz rijetke posjetitelje na plaži ćete pronaći oazu koja nosi miris mediteranskog bilja i zvuk morskih valova, a restoran Robinson okružen maslinama kroz dalmatinske delicije upoznat će vas i s okusima Mediterana.

SREBRENA, VIS

Jedna od najljepših plaža otoka Visa, ali i Jadranske obale nalazi se u blizini Rukavca, malog turističkog mjesta. Uvala je okrenuta je prema otvorenome more pa su valovi, koji tijekom zime valjaju kamenje stvorili na žalu prelijepe oblutke srebrnog sjaja prema kojima je plaža i dobila ime. Na plaži osim savršenog mjesta za relaksaciju neće pronaći puno. Tek pokojeg kupaća i ugodni hlad koji u pozadini plaže stvara borova šuma.

OPRNA, KRK

U blizini mjesta Stara Baška nalazi se jedan od istovremeno najljepših i najnepristupačnijih plaža na otoku Krku. Plaža Oprna smjestila se u predivnom zaljevu s kojeg se pruža pogled na kristalno čisto more.

UVALA BLACA, BRAČ

Okružena gustom borovom šumom, uvala Blaca jedna je od najposjećenijih na južnoj obali otoka Brača što ne čudi jer u njezinom se dnu krije predivna plaža. Odlučite li se zaputiti na odmor u mirnoj uvali, posjetite i obližnju poznatu bračku pustinju Blaca. Ovaj pustinjački stan nastao je još 1551. godine kada su redovnici u skrovitoj pustinjačkoj spilji sagradili svoj dom. Od uvale do samostana vodi šumski puteljak dug otprilike 2 km.

MALI BOK, CRES

Na otoku poznatom po skrivenim uvalama kriju se brojne predivne plaže. Uz Lubenice kao poznatu cresku oazu, u blizini malog mjesta Orlec krije se i prekrasna uvala Mali Bok kristalno čistim morem i šljunčanom plažom zaklonjenom visokim stijenama koje donose i hlad.

PROIZD, KORČULA

Otočić Proizd britanski Daily Telegraf uvrstio je među pet najljepših plaža na Jadranu. Proizd ima stjenovitu i šljunčanu obalu. Dio otoka koji oduzima dah njegova je sjeverna strana gdje se nalaze Bili boci, plaža od bijelih stijena koje uranjaju u more tirkizne boje. Uz pristanište na Proizdu smješten je mali restoran, a do plaže Bili boci vode uređene šumske staze.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori