Stiže Plac Mljac – novo kul događanje u gradu!

Ovoga ljeta, prvi put u Zagrebu, lokalitet Trešnjevačkoga placa – “žila kucavice” i “srca” Trešnjevačkoga kvarta – zaživjet će na sasvim poseban način! Od srijede 4. pa sve do nedjelje 8. srpnja Trešnjevački plac pretvorit će se mjesto na kojemu jednostavno morate biti. Jer na tome kultnome zagrebačkom lokalitetu odigrat će se “projekt s mirisom i okusom”. Od 4. do 8.7. ne propustite PLAC MLJAC – Ljeto na Trešnjevačkom placu!

Jedinstvena priča, posebna atmosfera, maštovito uređeni prostori za boravak i druženje, s odličnom klopom i pićem, glazbom i koncertima, dobrim vibracijama i opuštenom ljetnom zabavom – sve to i još puno više očekuje nas početkom srpnja na Placu Mljacu.

PLAC MLJAC – Ljeto na Trešnjevačkom placu

“Godinama razvijamo ovaj projekt i nestrpljivo smo čekali trenutak kada će Plac Mljac ugledati svijetlo dana”, komentiraju iz G.A.D. PRODUKCIJE, kreativne agencije koja je osmislila ovaj novi kulturno-turistički projekt, a koja već stoji iza uspješnih manifestacija kao što su “Dvorišta” na Gornjem gradu u Zagrebu ili “Kantuna” na otoku Rabu.

Trešnjevački plac zauzima važno mjesto u sjećanju brojnih Trešnjevčana. Već 88 godina redovito hrani brojne Zagrepčane najboljim i najsvježijim namirnicama. Preko dana Trešnjevački plac je živa i šarena tržnica, jedna od najljepših u Zagrebu. U večernjim satima, međutim, ovaj atraktivni prostor ostaje prazan.

“Vrijeme je da se Trešnjevačkom placu vrati duša! Trešnjevačku tržnicu želimo transformirati u gozbu za sva osjetila, noćni plac ispunjen bojama i mirisima ljeta”. Plac Mljac je i projekt s pozitivnom dozom nostalgije, koji nas poziva da se vratimo u vrijeme kada smo se puno više družili, a puno manje sjedili pred ekranom. Kada smo se svi znali i pozdravljali, kada smo od susede posuđivali jaja za palačinke, a teta u dućanu nas je pozdravljala imenom.

No prije svega, Plac Mljac je projekt s puno dobre zabave. Bogati glazbeni programi donijet će niz prvorazrednih izvođača od starih zagrebačkih šansona do izvrsnih mladih urbanih izvođača. “Bit će to prilika i da se ugodno spoji s korisnim, jer prvo možete obaviti špeceraj, a potom se s društvom zabaviti uz dobru klopu i odličnu mjuzu”, poručuju organizatori. Želja je da se kroz ambijent, uređenje, pa i dio standardne ponude na štandovima zadrži i dio izvornoga šarma Trešnjevačkog placa, dio njegove autohtone priče i atmosfere. Ulaz svih pet dana manifestacije je slobodan.

Zagreb nije samo centar, a Trešnjevački plac se svojom jedinstvenom atmosferom, pričama i ljudima pokazao kao najbolji mogući izbor. Ideju o novom projektu objeručke su prihvatile Tržnice Zagreb, a prepoznala ga je i podržala i Turistička zajednica grada Zagreba.

Komentari na službenoj Facebook stranici projekta potvrđuju kako Trešnjevčanima nedostaje ovakva vrsta projekta te da mnogi već s nestrpljenjem očekuju Plac Mljac. Pa ako mogu London, Buenos Aires i New York, zašto ne bismo mogli i mi, zaključuju organizatori i pozivaju sve Trešnjevčane i Zagrepčane:

Manifestacija je osmišljena s ciljem oživljavanja kulturno-turističkog “landmarka” grada Zagreba i odvija se na lokalitetu Trešnjevačkog placa, uz partnersku podršku Tržnica Zagreb i uz potporu Turističke zajednice Grada Zagreba.

Foto: promo

0