Najbolja ideja za isprobavanje lubenice ovog ljeta

Najbolja ideja za isprobavanje
lubenice ovog ljeta

Lubenica je visoko na ljestvici omiljenog ljetnog voća. Prvenstveno zato jer je ne pada teško na želudac kad zavladaju vrućine, puna je vode za hidratizaciju organizma, a uz to i neodoljivo slatka. Pogotovo kad je ohlađena.

Navikli smo jesti je na klasičan način, samo narezanu na kriške, ali zašto ovog ljeta ne biste isprobali nešto novo? Pizzu lubenicu, koja zaslužuje naziv ‘pizza’ samo zbog izgleda. Naime, ovdje nema nikakvog tijesta, samo primamljivo ljetno voće. Kriška lubenice postaje baza, nadjev su razne vrste voća po izboru, a možete dodati i malo jogurta, kokos, listiće badema ili granolu kao posip. Tako se najjednostavniji zalogaj pretvara u zanimljivo jelo koje možete ponuditi gostima ili sami u njemu uživati nakon plaže.

Sastojci:

Lubenica
Borovnice
Maline
Nektarine
(i bilo koje drugo voće koje imate pri ruci)
Par žlica jogurta (opcionalno)
Granola, kokos, listići badema za posipavanje…

Prerežite lubenicu i pripremite ‘kolut’ debljine 1 cm. Razrežite ga kao što bi rezali pizzu, prelijte jogurtom ako želite, posložite na vrh svo voće koje imate (po potrebi narezano na komadiće ili kriške) te posipajte posipom po želji. Vaš ljetni snack je spreman, a možete si dopustiti puno više kriški nego kad bi se radilo o pravoj pizzi. Super je i što možete izmišljati nadjev po želji tako da dajte oduška svojoj mašti.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori