Novi zagrebački kafić s izvrsnom kavom koji se začudo ne nalazi u centru

Novi zagrebački kafić s izvrsnom kavom koji
se začudo ne nalazi u centru

pixie-espresso-bar-15

Živite li izvan centra Zagreba vjerojatno ste se i više no jednom našli u situaciji da silno želite popiti šalicu kvalitetne kave, ali da za to trebate potegnuti do “grada”, gubiti živce u gužvi ili tražeći parking i naposljetku požaliti što ste igdje iz kvarta krenuli. Pogotovo ako se radi o sunčanom vikendu kada je centar u kolapsu jer svi žele istu stvar – piti kavu na suncu.

pixie-espresso-bar-11

Svjetske metropole gotovo u svakoj svojoj četvrti imaju barem jedan kafić, točnije specialty coffee shop u kojem se u mirnoj atmosferi može popiti šalica izvrsne kvalitetne kave. I drago nam je da se takva “decentralizacija” polako događa i u Zagrebu. Jer sve je više odličnih mjesta, ne samo kad se radi o kavi, koja privlače svojim lijepim interijerom i odličnom ponudom, a nalaze se na nekoliko koraka od doma.

pixie-espresso-bar-9

Pixie Espresso Bar

Jedno od njih je novootvoreni Pixie Espresso Bar, koji je svoju adresu pronašao na popularno zvanom Savskom mostu, točnije u Horvaćanskoj 23a. U mali svijetli prostor se zahvaljujući vlasnicima i partnerima Stipi i Mariji uselio cool kafić koji služi samo najbolje – zagrebačku Cogito Coffee Roasters kavu, riječke Samovar čajeve, zadarske Mashtel rakije… Uz to su odlučili zabraniti pušenje, puštaju glazbu s gramofona te vam uz kavu mogu poslužiti domaće kekse i kolače Stipine mame.

pixie-espresso-bar-13

Iako su prvotno bili u potrazi za lokacijom u centru, ovo se frekventno mjesto i omiljeno okupljalište na kraju učinilo kao logičan potez. Prostor su Stipe i Marija uredili sami, u minimalističkom stilu kakav se često susreće kod uređenja specialty coffee shopova. Toplo drvo od kojeg su izrađeni šank i klupe isprepliće se s bijelim i sivim nijansama na zidovima, a posebnu pozornost privlače žarulje visilice koje pridodaju industrijskom stilu. U planu je terasa, kao i još neki detalji koji će dodatno upotpuniti ugođaj – poput neonskog natpisa koji uskoro stiže na zid.

pixie-espresso-bar-1

Tražite li upravo neko dobro mjesto za svoju jutarnju kavu, Pixie Espresso Bar mogao bi biti odgovor na to. Najfinija šalica kremaste kave, domaći cantuccini i znalačka glazbena pozadina savršen su recept za dobar dan.

pixie-espresso-bar-14

pixie-espresso-bar-8

pixie-espresso-bar-5

pixie-espresso-bar-12

pixie-espresso-bar-7

Pixie Espresso Bar

pixie

Foto: Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori