Piccola Gelateria je najnoviji mikro prostor renomiranog dizajnera balkanskih korijena s berlinskom adresom – Denisa Lea Hegića. Mala slastičarnica u sebi objedinjuje slavlje bogatstva okusa i životnog stila New Orleansa, kao i mogućnost da oblikuje mjesto za slatki grijeh koji nas sve čini sretnim: gelato, odnosno sladoled.
Piccola Gelateria
Mikro prostor koji – poput samog New Orleansa – kombinira najbolje iz starog i novog svijeta: lakoću bivanja unutar talijanskog dolce vita i mirisnu atmosferu umjetnosti New Orleansa.
Nepretenciozan pristup prostornom dizajnu zaštitni je znak rada Denisa Lea Hegića, pružajući gostima ne samo osjećaj povezivanja s prostorom, nego i omogućavajući funkcionalne operacije svakodnevnog poslovanja.
U slučaju Piccole Gelaterije dizajner je spojio priču o udobnosti, domu i nostalgičnoj čežnji za dalekom avanturom koristeći isključivo prirodne i održive materijale. Duboko crvene venecijanske žbuke, reciklirano drvo i koža te sjajni bakar dovršavaju priču o jednom uzbudljivom prostoru.
Na kraju je možda najvažnije spomenuti da je dizajn ovog interijera produžetak doma u susjedstvu, gdje se može vidjeti, mirisati i probati mikro pečeni espresso.
Mikro je novi mega
Uvjerljivo elegantan dizajn sadrži vrhunsku funkcionalnost u jednostavnom, urednom obliku.
Smart brendovi pretvaraju konvencionalnu posjetu radnji u impresivno prostorno iskustvo, koje podržava želju za boravkom, užitkom i stimulira maštu. Koncept mikro-interijera je održivi odgovor na nove zahtjeve dostupnosti prostora u urbanim sredinama, cijenama najma i tržišnim uvjetima.
Piccola Gelateria u New Orleansu je ugostiteljski mikro-dizajn koji gostima daje emocionalni i čak intelektualni odgovor, stvarajući svijest o prostoru i uživanju u ponuđenom proizvodu i atmosferi.
Foto: Piccola Gelateria