PEZ bomboni: Okus djetinjstva koji dolazi s fantastičnim figuricama
PEZ bomboni: Okus djetinjstva koji dolazi s fantastičnim figuricama

PEZ bomboni: Okus djetinjstva koji dolazi
s fantastičnim figuricama

Postoje ti neki okusi i mirisi koji nas vraćaju u djetinjstvo, u neka bolja i bezbrižnija vremena. I pri samoj pomisli na njih, odmah se razveselimo. Jedna od tih stvari su ovi slatki bomboni raznih okusa koje smo jeli kao djeca i veselili se, kako njihovim okusima, tako i kutijicama u koje smo ih spremali. Naravno, riječ je o PEZ bombonima.

Kultni klasik iz djetinjstva

Budući da je prvi okus bio upravo onaj peperminta, ime PEZ kratica je njemačke riječi za pepermint (pfefferminze). Osmislio ih je slastičar Eduard Haas III 1927., kada su izbačeni na austrijsko tržište. Pri izradi se koristio obiteljskom tradicijom spravljanja pepermintskog praha.

Tada su PEZ bomboni bili namijenjeni isključivo odraslima, sve dok se nije sredinom pedesetih godina proširio na američko tržište gdje je polako dobivao na popularnosti. Dispenzeri su počeli poprimati oblike omiljenih dječjih crtića, a 1973. g. otvorena je podružnica u gradu Orange u Connecticutu.

Kolekcija figurica za sve ljubitelje filmova i serija

PEZ bomboni su nam u posljednjih nekoliko desetljeća servirali čitav niz različitih okusa. Međutim, osim bombona nekako su figurice postale sve traženije. To pokazuje i činjenica da PEZ prati trendove najpopularnijih serija i filmova te posvećuje svoje kolekcije figurica upravo njima.

Tako su nam ovoga puta za oko zapeli setovi za poklon. Iako nam se čini još daleko, vrijeme darivanja sve je bliže. Stoga darove treba pripremiti unaprijed kako ne biste u zadnji čas smišljali što pokloniti. PEZ u svojoj ponudi ima fantastične i duhovite setove koji uključuju bombone i dispenzere.

Učitati još
Zatvori