Pastelne boje u uređenju interijera

pastelne1

Prilikom uređenja stana jedan od ključnih momenata je odabir boja. Ako planirate promjene u svom životnom prostoru ili ga svježe uređujete razmislite o pastelnim nijansama. Iako su se pastelne boje prije vezivale uz dječje sobe, stvari su se znatno promijenile i pastelni tonovi postali su poželjni i popularni u svim dijelovima stana. Radi se o nezasićenoj verziji bilo koje boje tj. njezina svjetlija i nježnija nijansa.

pastelne4

Odabirom pastelnih nijansi prostor će odisati toplinom i vizualno će se činiti većim, dobit će elegantan, profinjen i romantičan, a ako se poigrate s detaljima i razigran prizvuk. Pastelne boje izvrsno se kombiniraju s neutralnim podlogama i jako dobro se usklađuju s prirodnim materijalima i modernim komadima namještaja stvarajući decentan minimalistički izgled.

Pastelni tonovi prikladni su za svaku prostoriju ako ih se kombinira na pravi način. U manjem dnevnom boravku koristite ih za detalje ili za jedan komad namještaja kako biste dobili na vizualnoj širini i postigli elegantan izgled. Spavaća soba i pastelni tonovi najidealnija su kombinacija jer soba zahtjeva smirujuće okruženje, a to je upravo što ćete postići odabirom ovih tonova. Što se tiče kuhinje ubacite nekoliko detalja i ukrasa kako biste podigli prostor te stvorili veselo i motivirajuće mjesto za kuhanje. I na kraju dolazimo do kupaonice koju također možete dekorirati s pastelnim detaljima poput ručnika ili čašica i na taj način stvoriti opuštajuću oazu.

 U nastavku vam donosimo galeriju s nekoliko ideja za uređenje doma u pastelnim bojama.

 

M.S.

Foto: Ralph Lauren, Zarahome, HMhome, Ikea, Instagram

0