Upoznajte Šibenčanku Jelenu koja stoji iza brenda Parona
Upoznajte Šibenčanku Jelenu koja stoji iza brenda Parona

Upoznajte Šibenčanku Jelenu koja
stoji iza brenda Parona

Predmeti za uređenje doma nužni su kako bismo personalizirali svaki prostor i pretvorili ga u naše male oaze. Od sitnih detalja do nekih velikih promjena, sve se uzima u obzir. Važno je naglasiti da pritom puno pažnje pridajemo održivim materijalima i načinima proizvodnje, a jedan takav je i definitivno Jesmonite. Upravo se brend Parona poigrava tim materijalom pri izradi raznih kućanskih predmeta. Iza mladog domaćeg brenda, multifunkcionalnih dekorativnih predmeta za dom Parona, stoji Jelena Čipčić (34) – Šibenčanka s dugogodišnjom zagrebačkom adresom. Iako je po struci komunikolog i kroatolog, ljubav prema kreativnom radu je prevagnula i potaknula na stvaranje vlastitog brenda krajem 2022. godine.

  • Kakve predmete izrađujete i od kojih materijala?

U bogatoj Parona riznici nalaze se razni pladnjevi, držači za knjige, podmetači, posudice, svijećnjaci i još mnogo toga. Svi proizvodi su ručno rađeni od ekološki prihvatljivog kompozitnog materijala Jesmonitea koji ne sadrži nikakva kemijska otapala. Predmeti nastaju miješanjem akrilne smole (na bazi vode) i praha na bazi gipsa. Jesmonite se može pigmentirati, a svaki otpad može se reciklirati natrag u postupak za izradu novih predmeta. Kod Jesmonitea me jako privukla njegova ekološka komponenta pa se time vodim i prilikom pakiranja proizvoda. Ne koristim plastične materijale, već isključivo papir i karton te ispunu od kukuruznog škroba. Želim napomenuti da su svi predmeti custom-made, odnosno da kupac ima slobodu biranja boja i uzoraka (terrazzo, mramor, splash, silver granite) tako da dekor u potpunosti može prilagoditi svom ukusu i životnom prostoru.

parona-detalji za dom5
  • Gdje pronalazite inspiraciju?

Inspiracije ne nedostaje. Crpim je svuda oko sebe – na putovanjima, u lifestyle časopisima, prirodi itd. Zanimljivo je da se čak i jedan ”komad prirode” nalazi u našoj ponudi, a to je Bookend Mountain na kojeg sam najviše ponosna. Ovaj držač za knjige u obliku planine je prvi proizvod s kojim sam se predstavila javnosti na društvenim mrežama, a i dalje je naš bestseller.

parona-detalji za dom4
  • Ovo je relativno novi brend na tržištu? Kako ste došli na ideju pokretanja istog?

Godinama sam radila u PR agenciji i tada bih svoje slobodno vrijeme provodila, ako ne u planinama, onda izrađujući tzv. DIY projekte. Oduvijek me opuštao takav oblik kreativnosti, a u mom slučaju to je najviše došlo do izražaja za vrijeme rodiljnog dopusta (u pandemiji). U tom periodu s dosta slobodnog vremena, želja mi je bila izraditi betonske tegle za cvijeće. Istražujući mogućnosti betona kao dekora, slučajno sam otkrila i Jesmonite, materijal kojeg nazivaju eko-betonom. Naručila sam ga i krenula eksperimentirati s izradom različitih predmeta te se zaljubila u cijeli proces izrade i počela raditi dekoracije za sebe i bližnje. Zbog poremećaja na tržištu kojeg je uzrokovala opća epidemija COVID-19, posla u agenciji više nije bilo dovoljno, stoga sam odlučila otvoriti vlastiti obrt i svoj novi hobi izrade home dekora pretvoriti u nešto više. Ostvarivanje vlastite ideje, predanost poslu, ali i preuzimanje rizika, motivirali su me za ulazak u svijet poduzetništva i nisam požalila. Još.

  • Jesu li u planu neke nove kolekcije na jesen?

Ponuda proizvoda stalno se širi, a ideja za nove proizvode nikad ne manjka. Tako da možete očekivati novu kolekciju na jesen. U planu je i otvaranje webshopa, a do tada proizvode možete vidjeti i naručiti na Instagram i Facebook profilu.

parona-detalji za dom6
Učitati još
Zatvori