Kreativno uređenje švicarskog hotela s hrvatskim potpisom

Kreativno uređenje švicarskog
hotela s hrvatskim potpisom

Park Inn by Radisson Zurich Airport_2018 _Lobby_b

A Pinch of Design

Agencija A Pinch of Design okupila je hrvatske i španjolske arhitekte (koje predvodi arhitektica Nataša Ivanišević) te grafičke dizajnere (Šesnić & Turković, BooBoo Tannenbaum), kao i F&D eksperte (Jeffrey Vella, Marijan Maksan), čija se sjedišta nalaze u Zagrebu, Dubrovniku i Barceloni. Agencija je posvećena strateškom kreiranju identiteta i operativnoj podršci restoranima, barovima i hotelima kroz dizajn i brendiranje, s projektima izvedenima u nizu europskih zemalja (Španjolska, Francuska, Njemačka, Švicarska, Danska, Hrvatska, Latvija, Litva..) te Dubaiju.

Projekt uređenja interijera Park Inn by Radisson Zürich Airport

Nedavno dovršeni projekt interijera za hotel Park Inn by Radisson Zürich Airport obuhvaća prizemlje hotela, uključujući lobij, recepciju, restoran Bocca Buona i bar, a potpisuju ga upravo navedeni kreativci. Potrebno je bilo dizajnom i ambijentom uklopiti lobij u odrednice stila nove generacije Park Inn hotela i da interijer odaje svojevrsni genius loci, i to korištenjem referenci na švicarsku minimalističku arhitekturu, neutralnih boja i jednostavnih formi. Odabrana je siva boja poda sa cementim pločama velikih formata i tamnosivo drvo koje se u gornjoj zoni ispred prozora pretvara u niz vertikalnih letvica, koje se pojavljuju i kao motiv recepcije te zidnih grafika. Točkasta rasvjeta je integrirana između vertikalnih letvica za naglašavanje glavnih dekorativnih elemenata prostora, dok crne viseće lampe padaju poput vertikalne kiše iznad centralnog dijela za sjedenje.

Park Inn by Radisson Zurich Airport_2018 _Lobby_a

Prostoria

Fotelje i zidne grafike u jakim bojama daju kontrast neutralnoj podlozi, a paletom crvenih, žutih i zelenih tonova slijede izražajne boje Bocca Buona restorana. Osim Polygon naslonjača, korišteni su i crni Polygon stolići i crni Frame stolići koje je proizvela Prostoria.

BooBoo Tannenbaum

Zidne grafike djelo su grafičke dizajnerice BooBoo Tannenbaum. Inspiracija za grafike krije se u bogatoj umjetničkoj povijesti Züricha 1920-ih godina. Bilo je to vrijeme rušenja umjetničkih normi i pravila, vrijeme ekspresionizma, nadrealizma, dadaizma – čiji je rodni grad upravo Zürich – koje je promijenilo način na koji se stvari prikazuju i gledaju. Kompozicija i forme grafika jasno asociraju na Tête Dada (Sophie Taeuber-Arp), prvu damu dadaizma, kao i na brojne crteže olovkom Le Corbusiera, koji je rođen upravo u Švicarskoj. Međutim, pritom su zadržane jasne reference na motive po kojima je Švicarska poznata – lijepu prirodu, jezera i planine – uz dodatak nekih od znamenitosti samog Züricha.

Park Inn by Radisson Zurich Airport_2018 _Bocca Buona _Philipp Wiesner

Bocca Buona Zürich je četvrti restoran u nizu koji je A Pinch of Design projektirao, nakon Nize, Rige i Stuttgarta. Bocca Buona je brand talijanskih restorana koji je agecija kreirala za kompaniju The Rezidor Hotel Group, jednu od najvećih hotelskih lanaca u svijetu – od interijera, loga, uniformi, menija, grafika, ambalaža i ostalih vizualnih elemenata restorana.  Osim Bocca Buone, A Pinch of Design je kreirao i niz drugih brandova za hotelske lance, ali i privatnike.

Autentična talijanska priča

Bocca Buona Zürich svojim ambijentom i stilom nastoji prenijeti pravi talijanski ugođaj koji odražava bogatu talijansku kulturu i tradiciju. Tipični talijanski elementi i eklektičnost stilova reinterpretirani su na moderan način kako bi se goste odvelo na nezaboravno putovanje u Italiju, stvarajući autentičnu i uzbudljivu talijansku priču.

Središnja zona je dvoetažni prostor sa dugačkim zajedničkim stolom u sredini kako bi se naglasio koncept velike talijanske obitelji koja zajedno jede te unijela živahna vreva toplog, ponekad i bučnog ambijenta mediteranskih ulica. U gornjoj zoni prozori su skriveni iza persijana sa velikom stropnom grafikom Italije i štrikama robe koja se suši.

Park Inn by Radisson Zurich Airport_2018 _Bocca Buona _c

Simon Morasi Piperčić za Prostoriu

Na ulasku u restoran smješten je Bocca Buona bar i caffetteria sa logom na crnim zidnim pločicama, vidljiv također iz prostora lobija. Na suprotnoj strani restorana nalazi se Show kuhinja gdje chef priprema tipična talijanska jela, a i sam gost može aranžirati vlastitu pizzu ili tjesteninu. Rhomb stolice u prirodnoj boji hrastovog drva, boji tamne kave i žarke crvene boje djelo su dizajnera Simon Morasi Piperčića za Prostoriu.

Nakon svečanog otvaranja u Zurichu, kojeg su popratili brojni svjetski mediji, A Pinch of Design kreće sa najvećim projektom do sada – dizajnom hotela Radisson Red u Rigi, novog lifestylea branda u čijem okružju se spajaju umjetnost, glazba i moda.

Park Inn by Radisson Zurich Airport_2018 _Bocca Buona _b

Park Inn by Radisson Zurich Airport_2018 _Bocca Buona _a

Foto: Park Inn by Radisson Zurich Airport

Učitati još
Zatvori