Papaya na Zrću proglašena 6. najboljim klubom svijeta

Papaya na Zrću proglašena 6.
najboljim klubom svijeta

Prije par tjedana medije je preplavila vijest o velikom uspjehu Papaya kluba koji se rezultatom međunarodnog godišnjeg natječaja britanskog DJ MAG-a – najutjecajnijeg magazina za elektroničku glazbu – pozicionirao kao šesti najbolji klub na svijetu u 2018.

S obzirom na to da su rezultati natječaja bazirani na glasovima nekoliko desetaka tisuća klupskih ljubitelja iz cijelog svijeta, ovaj uspjeh označava veliko međunarodno priznanje za Hrvatsku. Papaya klub već gotovo dva desetljeća privlači domaće i internacionale goste iz preko 80 zemalja svijeta zahvaljući svojoj vrlo atrakivnoj lokaciji na plaži Zrće prekrasnog otoka Paga i stručno biranim glazbenim programom u skladu s najvećim svjetskim trendovima.

U Papayi su do sada nastupila gotovo sva najveća imena današnjeg elektroničke glazbene scene kao što su Tiesto, Armin Van Buuren, Hardwell, Swedish House Mafia, Calvin Harris, Dimitri Vegas & Like Mike, Snoop Dogg, Wiz Khalifa, Rick Ross, Paul Kalkbrenner, Marco Carola, Loco Dice, Sven Vath, Jamie Jones, Paul Van Dyk, Justice, Showtek, W&W, Nicky Romero i mnogi drugi. Papaya klub također čini jedno od sjedišta internacionalno prepoznatih festivala koji godišnje u grad Novalju dovedu preko 50 tisuća posjetitelja. Neki od njih su Hideout, Sonus, Fresh Island te Black Sheep festival koji je u organizaciji samih klubova plaže Zrće.

S obzirom na ovakav značajan uspjeh Papaye, ali i ostalih klubova plaže Zrće koji su na spomenutom DJ MAG Top 100 Clubs natječaju svi plasirani unutar prva 33 kluba na ljestvici, nimalo ne čudi kako je Novalja postala pravi raj za investitore. Dolaskom klubova na plažu Zrće te njihovim značajnim naprekom kroz posljednja gotovo dva desetljeća i širenjem ljetne sezone na 120 dana u godini (od početka svibnja do kraja kolovoza), otok Pag postao je jedna od destinacija o kojima priča cijeli svijet, a Novalja prema proračunskim prihodima najbogatiji grad u Hrvatskoj. Grad Novalja svake godine bilježi preko 1.500.000 noćenja od čega preko 800.000 čine posjetitelji klubova plaže Zrće koji godišnje ukupno generiraju preko milijardu kuna turističke potrošnje.

Broj noćenja i posjetitelja grada Novalje svake godine sve više raste, a investicijski “bum” već se počeo događati – trenutno se u Novalji gradi preko 5 hotela po modelu Greenfield investicije, odnosno ulaganjem u nove kapacitete, a osim toga niču boutique hoteli, resorti, vile… Jedan od takvih primjera je boutique hotel s 4 zvjezdice lociran na samoj novaljskoj rivi koji ovo ljeto otvara hrvatski nogometni reprezentativac Dejan Lovren, po uzoru na svog kolegu Messija koji je kupio hotel na Ibizi te Ronalda koji je otvorio svoj hotel na Madeiri. Na izgradnju boutique hotela s 4 zvjezdice odlučio se i stric našeg svjetski poznatog nogometaša Ivana Rakitića, Franko Papić, dok je aktualni izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić u samom srcu Novalje izgradio privatnu vilu. No oni nisu jedini koji su se odlučili na investiciju u gradu Novalji, pridružili su im se i Igor Bišćan, Dario Šimić, Mihael Mikić i Ljupka Gojić, Blaženko Lacković, Silivio Marić, Nenad Kljajić…

Hotel Dejana Lovrena

Zanimljivost otoka Paga prepoznala je i filmska te auto industrija. Naime, Rimac Automobili, Porche i Mercedes odabrali su Pag za svoje udarne marketinške kampanje, još brojni drugi za testne ture, Vogue i Elle za modne editorijale, a AMC kanal za snimanje kultne serije „The Terror“ Ridleyja Scotta.

I samu plažu Zrće u naredne dvije godine čeka potpuni redizajn, a plan je da uz najbolje klubove svijeta i njihov raznovrsni program postane prepoznatljiva i po uređenju, konceptu i sadržaju koji se vrlo lako mogu usporediti s onima u Las Vegasu, Dubaiu ili Miamiju. Vlasnici najpoznatijih svjetskih lokala poput Ocean beach hotela na Ibizi ili beach klubova Blue Marlin i Nikki beach koji u St.Tropezu, Miamiju i Dubaiju privlače goste najdubljih džepova, postali su već i javno zainteresirani za otvaranje svojih franšiza u Novalji. Destinacija bi dolaskom Blue Marlin i Nikki Beach-a postala novo odredište svjetskog jet set-a.

Hotel Franka Papića

Jedna od kapitalnih investicija koja grad tek čeka je ACI-jev projekt izgradnje marine kapaciteta oko 300 vezova – što nam definitivno govori o tome da Novalja kao destinacija hvata brzi korak sa svjetskim trendovima te da ima vrlo povoljnu klimu za sve buduće investitore te da njezino vrijeme tek dolazi!

Učitati još
Zatvori