Ovo su Pantone boje za interijere 2017.

Ako njegujete svoj, autentičan stil uređenje prostora i ne odstupate od njega, to ipak ne znači da nekim manjim promjenama ne možete prostor u kojem boravite svaki dan, bilo privatan ili poslovan, učiniti svake godine nešto drugačijim. Najlakši i najbrži način je slijediti Pantone boje godine, na taj način otkrivati neke nove trendove i ukomponirati ih u svoj već izgrađeni stil dizajna interijera. S kolorističkim akcentima to je stvarno najlakše i najbezbolnije za učiniti.

Za sljedeću godinu Pantone je najavio nove trendove i nakon što je za 2016. proglasio kombinaciju dvije boje – ružičaste Rose Quartz i nijansu plave Serenity – ‘it’ bojama sezone, za proljeće 2017. godine najavio je čak njih desetak koje će dominirati trendovima u modi i interijerima.

Iako se trend pastelnih tonova nastavlja, sljedeće sezone društvo će im praviti i jarki tonovi inspirirani estetikom filmova ‘Star Wars: The Force Awakes’, ‘The Peanuts Movie’ i Disneyevog ‘Inside Out’. Bogati floralni tonovi, kao što su Yarrow, Dahlia i nijanse jarke zelene susreću tonove na koje inače nismo navikli, no vjerujemo da će njihove kombinacije biti izuzetno efektne. Duboki tonovi će se kombinirati s Orange Chiffonom, Brandied Melon, i Dove Gray bojama.

Pantone je najavio i trend palete Forest Bathing koja svojim nijansama donosi efekt smanjenja stresa i opuštanja. No, da ne bi slučajno bilo dosadno, Pantone sugerira i kombinaciju s efektnim bojama Grape Kiss i Acid Lime. Očigledno će 2017. godina biti u znaku uravnoteženog kontrasta jarkih boja i smirujućih nijansi.

T.R.

Foto: Instagram

0