Tri hit mjesta u Zagrebu na kojima se svi okupljaju ovih dana

Tri hit mjesta u Zagrebu na kojima se
svi okupljaju ovih dana

Dolaskom toplijeg vremena Zagrepčani su izašli na ulice, a neke lokacije postale su popularnije od drugih. Od već dobro poznatog HNK koji je oduvijek bio omiljeno mjesto za popodnevnu kavu, a koji je po novom i središte noćnog života, tu su još i Džamija (HDLU) i Cvjetni trg. Neobično visoke temperature za veljaču, sunce i popuštanje mjera u vidu kava za van, Zagrepčane svakodnevno mame na ulice i trgove, a sjesti na stepenice, klupicu ili pak stajati u krugu sa svojim društvom postala je gotovo jedina aktivnost u ova čudna vremena. Prošetali smo omiljenim punktovima u gradu za koja vjerujemo da će postati još popularnija kako će vrijeme postajati ljepše, a mjere, nadamo se, slabije.

HNK

Hrvatsko narodno kazalište postalo je sinonim za noćni život mlađe populacije u Zagrebu. Dok kazalište ne radi svojim punim sjajem, postaje malo drugačija pozornica za sve subkulture Zagreba koje u svojim zanimljivim toaletama gotovo svaku večer španciraju uokolo. Dnevna varijanta ipak je malo mirnija i više sličnija onom “starom HNK”. Stepenice i klupice okupane suncem idealne su za popodnevnu kavu, pauzu za vrijeme posla ili čak i kratke poslovne sastanke. Koja god vam varijanta više odgovara, HNK je definitivno hit mjesto u gradu i čini se kako će se popularizirati još više među svim stanovnicima Zagreba.

Cvjetni trg

Jedan od najljepših trgova u samom srcu Zagreba, nekadašnji Cvjetnjak, omiljeno je okupljalište Zagrepčana i njihovih gostiju od kad postoji. Unazad godinu dana doduše u malo drugačijem aranžmanu s obzirom na zatvaranje kafića i restorana, ali i dalje svakodnevno vrvi ljudima. Popiti kavu na suncu, susresti prijatelje i poznanike, uživati u glazbi uličnih svirača, sve to možete na Cvjetnom trgu. Bilo da ste u prolazu ili ste ciljano navratili, atmosfera na Cvjetnom dat će vam malo utjehe u ova nestabilna vremena i barem na kratko imat ćete osjećaj da je sve u redu.

Cvjetni-trg_profimedia

Džamija

Meštrovićev paviljon, Dom HDLU ili popularno i jednostavno Džamija, omiljeno je okupljalište generacija Zagrepčana. Umjetnici, skateri, mladi, stari, obitelji i psi – Džamija je ponovo postala hit za vrijeme pandemije upravo zbog nedostatka prostora na kojima smo navikli provoditi vrijeme. Centrirana, na Trgu žrtava fašizma, sama po sebi izgleda moćno i nije ni čudo da mnogi upravo ondje vole popiti popodnevnu kavu. Jedino što fali Zagrepčanima je i hlad magnolija u kojem smo nekada mogli uživati, a iako je najavljeno da će ondje biti posađeno još više drveća, još uvijek živimo u nadi.

Džamija_profimedia

Foto: Profimedia, Instagram

Učitati još
Zatvori