Ovo su njihovi prijelomni trenuci u životu, a koji je vaš?

Koliko puta u životu vam se dogodilo da razmišljate napustiti vlastitu zonu komfora, no uvijek vam fali taj jedan mali, a veliki korak koji će učiniti razliku? Korak koji će vas odvesti u potencijalno neizvjesne vode, ali ono još važnije, koji će naposljetku donijeti pozitivne i prijelomne trenutke za pamćenje?

Ako nas je 2020. godina nečemu naučila, onda je svakako tome da ne stojimo na mjestu i ne čekamo da nam životne prilike same od sebe padnu u krilo. Idealno je vrijeme da preuzmemo stvari u svoje ruke, postanemo glavni glumci u scenariju svog života i prelomimo kada prepoznamo taj pravi trenutak!

Ne sumnjamo da se sjajne stvari nalaze ispred svakog od nas, pa tako i sve one male i velike životne pobjede na koje možemo biti ponosni – zato nikada nije bio bolji tajming za reći si #prelomi, odbaciti strahove, nedoumice i sumnje i ostvariti prijelomne trenutke u vlastitim životima.

Ususret kraju godine koja se pokazala ogromnim izazovom, predlažemo vam koje biste #prelomi trenutke vi mogli napraviti, jer samo jednom se živi!

#prelomi i učini za sebe nešto što nikad nisi

Uvijek su ti bitniji drugi, a najmanje ti? Prelomi i za promjenu stavi sebe na prvo mjesto – vjeruj nam, osjećaj je odličan! Učini za sebe nešto što nikada nisi, izađi iz zadanih okvira i udahni život punim plućima. Je li to adrenalinski hobi, solo putovanje na kojem ćeš se još bolje upoznati ili jednostavno ‘me time’ s nekoliko opuštajućih sati slobodnog vremena? Ideja je mnogo, a jednom kada promijeniš mindset, one će ti padati na pamet same od sebe!

#prelomi i učini da se tvoj glas čuje

Koliko puta si na faksu ili na radnom mjestu prešutio/la, iako si imao/la zbilja dobar prijedlog za novi studentski/poslovni projekt ili se s nečime nisi složio/la? Učini da se tvoj glas napokon čuje i upoznaj jednu samopouzdaniju i sigurniju verziju sebe! Osim što ćeš se zauzeti za sebe i pokazati da imaš svoj stav, vrlo lako bi se moglo dogoditi i da tvoje mišljenje poraste ‘na cijeni’ kod profesora/šefova, pa čak i cijelog kolektiva.

#prelomi i postani sam/a svoj boss

Već si prešao/la sve stepenice koje te vode do uspjeha unutar poslovne sredine u kojoj radiš? Onda ti je sigurno palo na pamet kako bi idući korak mogao biti pokretanje nečeg vlastitog. Vremena su izazovna i mnogi će te razuvjeravati na tom putu, no #prelomi, donesi odluku i razvijaj svoj plan malo po malo. Sjajne stvari te vrlo vjerojatno čekaju iza ugla – neka ti tvoj osobni razvoj bude glavna misao vodilja!

#prelomi i pozovi svoju simpatiju na dejt

Dugo se škicate, no niti jedno od vas nije spremno učiniti prvi korak? Budi baš ti ta ili taj koji će svoju simpatiju pozvati na prvi dejt! Sigurno imate zajedničkih hobija i interesa, pa neka atmosfera prvog zajedničkog druženja bude ona u kojoj ćete se oboje osjećati ugodno i opušteno te se dobro zabaviti.

#prelomi i zaboravi na tremu

Trema je ono što te sprečava od stajanja na svim malim i velikim životnim pozornicama? Pogledaj joj u oči i #prelomi! Učini barem jednom u životu da budeš veći/a i jači/a od nje, popni se na stage i zapjevaj karaoke na oduševljenje svih prisutnih, zapleši kao da te nitko ne gleda, impresioniraj koga želiš impresionirati svojim izlaganjem – budi u kontroli vlastitog narativa i zaboravi na tren da te trema ikad paralizirala u tvojim naumima!

Kako su oni prelomili?

Svoje #prelomi trenutke s Dorinom i s nama su podijelili i brojni domaći celebrityji, koji su najbolji primjeri toga u koliko te dobrim smjerovima mogu odvesti velike životne prijelomnice u vlastitoj režiji!

Ema Luketin

“Cijeli sam život razmišljala čime bih se voljela baviti i uvijek sam težila tome da sam sama svoj šef. Prošle sam godine početkom proljeća bila u potrazi za nakitom koji mi se stvarno sviđa, tražila sam i tražila sve dok mi na pamet nije palo da mogu napraviti svoj. Prelomila sam kad sam crtajući po papiru sasvim slučajno nacrtala svoju idealnu narukvicu. Izašla sam iz svoje komfort zone i odlučila pokrenuti svoj brand narukvica. Nikad nisam bila sretnija i ponosnija.”

Juraj Šebalj

“Danas je počela WRC Turska, a ovako je izgledao moj nastup iz 2003. godine. Planine iznad Antalye kriju najbrutalnije makadame koji su na svakom brzincu desetkovale trkaće aute. Meni je još na prvim kilometrima testa pukao prednji most i taktika je bila stići do cilja. Na narednim slikama je razumljivo da do cilja nisam stigao. Stražnji most se otegnuo i doslovno otpao na desnoj strani…

Bio je to jedan od najtežih relija u mojoj karijeri i najtežih trenutaka u mom životu. Nisam vozio ništa do kraja 2003. godine i jednom nogom sam bio na izlaznim vratima iz svijeta relija. Godinu dana kasnije sam čvrsto prelomio da se moram vratiti i te iste godine sam odnio svoju prvu titulu prvaka Hrvatske.”

Ida Prester

“I… krug se zatvorio. Ovo je moja mala priča o velikim odlukama. Pred 8 godina imala sam stabilan TV angažman, stan u centru Zagreba, sređen život, parking u prvoj zoni, super ekipicu, svoj bend… Tog ljeta otišla sam na sudbonosnu svirku na Exit (srpanj 2012.) i dogodilo se nešto skroz nepredvidivo.

Početkom rujna trebala sam potpisati novi ugovor. Cijelu noć nisam mogla oka sklopiti, a ujutro sam #prelomila. Pojavila sam se na sastanku, ispričala se, odustajem, zaljubila sam se, selim. Mislili su da sam poludila, proć će me do sutra…

Tog tjedna sam auto dala tati na korištenje, prebacila stvari kod roditelja u garažu, našla podstanara za svoj stan i s jednim koferom zapičila u Beograd. Rezultat su ova dva musavca na slici! 8 godina kasnije #prelomili smo zajedno. Skupila sam m_da, otvorila firmu u Zagrebu i startala sa svojom novom glazbenom pričom. Vrijeme je za moje snove.

I eto nas, svi zajedno na Zelengaju, na novom početku u ovoj čudnoj godini, bez straha i s puno dobrih želja. Sreća prati hrabre, ne boj se, samo #prelomi!”

Nataša Janjić

“Dvije trudnoće u dvije godine ostavile su traga na mojoj snazi i kilaži. E sad, zašto vam to govorim dok prelamam ovu zlatnu polugu prepunu čokolade?

Zato što sam, uz sve izgovore – od umora do straha, konačno sebi rekla #prelomi i odlučila započeti s treninzima kod kuće. Dokaz je na drugoj fotki, manje privlačnoj od ove prve. Prva je nastala nakon odrađenih nekoliko kilometara umjerenog trčanja i, neću lagati, morala sam se malo nagraditi… Kažu da i čokolada diže serotonin, pa zašto ne uzeti duplu dozu? Još samo ovaj put, obećavam!”

Ella Dvornik – Pearce

“I tako sam rekla da sam odlučila češće se urediti čisto da se ja osjećam bolje, koliko god teško da znalo biti s dvoje djece. I nakon ove fotke s bajnom frizurom naravno da je pala kiša. Ali kad stvarno odlučiš, nije toliko teško prelomiti, pogotovo kad znaš da je za tvoje dobro koliko god kratko trajalo! I obavezno, treba se nagraditi, uživati u malim stvarima i nježnostima kroz svaki dan. @pre_lomi ili Pre Lumi :)))”

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Ella Dvornik-Pearce (@elladvornik)

Foto: Instagram

0