Prijavite svoj vrtić i školu na prvi natječaj o gigaBEEtnim pčelama
Prijavite svoj vrtić i školu na prvi natječaj o gigaBEEtnim pčelama

Prijavite svoj vrtić i školu na prvi
natječaj o gigaBEEtnim pčelama

Pčele su mala, ali fantastična bića koja su zbog oprašivanja biljaka iznimno važne za funkcioniranje našeg ekosustava. Međutim, pčele sve više gube svoja prirodna staništa i postaju ugrožene, ponajviše zbog aktivnosti ljudi. Tu problematiku prepoznali su A1 Hrvatska i Go2Digital te pokrenuli projekt GigaBEEtno za spas solitarnih pčela, jednih od najvećih prirodnih oprašivača.

„Ovo je gigaBEETna pčela!“

U sklopu projekta izgrađena su tri velika hotela za pčele koja se nalaze u Zagrebu – u Botaničkom vrtu, Vrtnom putu ispred zgrade A1 Hrvatska te na HALA Zagreb između dva Go2Digital zaslona. No, projekt ne staje tu! Kako bi se i oni najmlađi mogli uključiti u ovaj gigaBEEtan projekt, pokrenut je nagradni natječaj pod imenom „Ovo je gigaBEETna pčela!“.

GigaBEEtno_A1 x Cigra 13
Dječji vrtić Čigra

„Pozivamo sve osnovne škole i vrtiće diljem Hrvatske da se uključe u ovaj nagradni natječaj. Ovime želimo dodatno naglasiti koliko je važna edukacija naših najmlađih o ovom malim bićima koja su iznimno važna za naš planet“, istaknula je Dubravka Štefanac Vinovrški, direktorica korporativnih komunikacija u A1 Hrvatska.

Ukoliko se želite uključiti u ovaj nagradni natječaj, pošaljite grupne likovne radove svojih polaznika ili učenika na e-mail komunikacije@a1.hr. Radovi će potom biti objavljeni na službenoj stranici projekta, a glasovanje za najbolje radove započinje 17. listopada te će trajati do 30. listopada 2022. godine.

Pravila nagradnog natječaja nalaze se na https://gigabeetno.a1.hr/.

Spasimo zajedno naše gigaBEEtne pčele!

Foto: PR

Učitati još
Zatvori