Ovako bi trebala izgledati obala Save nakon preuređenja

Ovako bi trebala izgledati obala
Save nakon preuređenja

aktivnosti-na-savi-1

Kao što je to slučaj s drugim zelenim površinama u gradu, Bundekom, Jarunom i Maksimirom, nekad se život puno aktivnije odvijao i uz Savu. Ljetni su se dani provodili na kupalištu, a nakon njegovog gašenja, samo je nasip ostao kao omiljeno mjesto šetača, biciklista i rekreativaca. No šteta je da prostor s toliko potencijala ostane zanemaren pa Grad Zagreb od ove ljetne sezone planira pojačati aktivnosti na relativno neiskorištenom potezu između Bundeka i Jaruna, s obje strane rijeke.

Aktivnosti na Savi

Radovi čišćenja na obali Save već su u tijeku, a planira se gradnja biciklističkih i pješačkih staza, tereni za različite sportove, plaže, pozornice za događanja, te čak i kino na otvorenom. Uz to, neizostavni su ugostiteljski objekti s pogledom na Savu za maksimalno iskorištavanje potencijala i urbano oživljavanje prostora. Ako se pitate što će se sa svim sadržajima događati u slučaju dizanja razine rijeke – sve će biti montažno, lako rasklopivo u hitnim slučajevima.

Projekt mladih arhitekata prema kojem se planira uređenje ovog poteza odabran je još 2015. godine, a njegova se konačna implementacija očekuje u lipnju 2018. U nastavku pogledajte kako bi sve moglo izgledati…

aktivnosti-na-savi-3

aktivnosti-na-savi-4

aktivnosti-na-savi-5

aktivnosti-na-savi-7

aktivnosti-na-savi-2

Foto: openact.eu

Učitati još
Zatvori