Otvoren je 2. Tjedan dizajna Zagreb

Sinoć je svečano otvoren 2. Tjedan dizajna Zagreb (#tdzg 2015.) koji je na preko 4000m2, Laube – kuće za ljude i umjetnost i Druge zgrade (bivšeg TKZ-a), okupio vodeća imena hrvatskog dizajna. Otvorenju su prisustvovali veleposlanici Kraljevine Danske i Švedske čiji će stručnjaci, gosti predavači, prenijeti svoja iskustva korištenja dizajna u razvoju gospodarstva i poslovanja svojih tvrtki.

SVEČANO OTVORENJE2

„Izuzetno smo sretni što smo na jednome mjestu okupili najbolje od hrvatskog dizajna te pripremili bogat program za sve ljubitelje dizajna. Dizajn je izuzetno važan za gospodarstvo i društvo općenito, stoga se nadamo da će ovaj Tjedan dizajna popularizirati dizajn u najširoj javnosti.“ – izjavio je direktor #tdzg 2015. Daniel Tomičić.

tdzg post1

Hrvatska gospodarska komora je pokrovitelj izložbe namještaja na kojoj izlaže i 17 proizvođača članova HGK, te 12 dizajnera iz Zajednice za industrijski dizajn pri HGK. „HGK izuzetno veseli da okupljamo proizvođače, dizajnere i razvojne timove te da na ovako lijepom mjestu možemo predstaviti dizajn i znanje. U Komori djeluje ZZID te Udruženje prerađivača drvne industrije čiji su proizvodi dobili brojne međunarodne nagrade, a koje danas ovdje možete vidjeti. Suradnju dizajna i industrije inicirali smo još 2007. godine kroz projekt Drvo je prvo, a od tada HGK kontinuirano pruža potporu tvrtkama i proizvođačima u svom razvoju. Dobri rezultati ne izostaju, tako smo ove godine ostvarili izvozni suficit od 13%, a suradnja dizajnera i proizvođača je prilika da se u opremanju kućanstva i hotela koriste hrvatski proizvodi. “, ovom je prilikom izjavila Božica Marković, ravnateljica Sektora za poljoprivredu i prehrambenu industriju HGK.

LAUBA

Izložba namještaja prilika je za premijerno pokazivanje noviteta iz ponude Brigade, Data by Despot, Element (Intera), Filip Gordon Franka, kao i premijerno pokazivanje Paviliona tvrtke Prostoria. Tu su prisutni i brojni drugi izlagači, poput SpinValis, DI Novoselec, DI Čazma, INKE-a, Era, Rustica Moderna, i drugi.

PROSTORIA

Tijekom osmodnevnog, bogatog programa, održat će se konferencija o dizajnu u autoindustriji Auto(r), na kojoj će sudjelovati renomirani svjetski dizajneri, poput Fabia Filippinia iz Pinifarine, Patricka le Quementa, najboljeg francuskog dizajnera automobila još od 30-tih godina, Petera Stevena, najpoznatijeg britanskog dizajnera automobila i autora kultnog McLarena F1 i Toma Tyaarda, kultni dizajnera de Tomasa.
Nizom posebno osmišljenih događanja, poput Produkteke, KIKI – Konferencije kreativnih industrija, DIDI – Dana društvenih inovacija, Connector 3D koja će po prvi puta okupiti najbolje 3D i konceptualne dizajnere, cilj je pružiti zanimljiv, inovativan i poučan sadržaj za sve grane dizajna. Subotama su predviđene modne revije i najbolji tulumi u gradu.

EXPO

„Zahvalili bi svim sponzorima, volonterima i Luabi, koji su nam tijekom proteklih nekoliko tjedana pružili nevjerojatnu podršku kako bi se danas otvorio duplo veći i bolji Tjedan dizajna Zagreb nego prošle godine. Nadamo se da će svatko za sebe pronaći neku zanimljivost i da ćete uživati u #tdzg 2015.“, zaključila je Tina Marković, direktorica #tdzg 2015.

BRIGADA

tdzg post

0