Otok Lošinj Vogue proglasio oazom ljeta

Otok Lošinj Vogue proglasio oazom ljeta

lošinj_karosel

Vogue & Lošinj

Ovog ljeta svjetski mediji otkrivaju našu obalu. Hrvatska je in, Jadran je in, naši otoci u in! Nema bolje i veće reklame za turizam, nego kada prestižni svjetski časopisi pišu o našoj obali i šire odličan glas diljem svijeta. Nakon što je New York Times Hrvatsku proglasio najpoželjnijom ljetnom destinacijom i nakon što je njihov poznati i cijenjeni kolumnist David Farley u Dubrovniku proveo 36 sati još jedno priznanje od stranih medija dolazi u obliku Guardianovog izbora deset najboljih malih otoka duž naše obale. A jedan od otoka posebno je zapeo za oko ekipi u Vogueu!

Gdje odsjesti?

Otok Lošinj i sve što nudi – od smještaja u prekrasnim hotelima Alhambra, Bellevue do vile Hortensije, gastronomskog uživanja u Alhambrinom restoranu ili Bellevuevom beach baru – Meridien 44˚31’50 ili samog boravka na prekrasnim plažama – zavrtilo je glavu Vougeu tako da osim New York Timesa i Guardiana možemo očekivati posjetu i od renomiranih svjetskih lifestyle časopisa.

Alhambra

Alhambra

Bellevue

Bellevue

A ako ste avanturistički raspoloženi – Vogue sugerira posjet Iloviku, Silbi, Olibu, Premudi, Uniji i arhipelagu Kornati. Cres je otok koji se uz Lošinj mora posjetiti, i naravno, nezaobilazno 4000 godina staro utvrđeno mjesto Lubenice. A kako bi trebao odmor izgledati na Lošinju – detaljno opisuju u Vogueu.

Cres

Cres

Foto: Journal arhiva

 

Učitati još
Zatvori