Pogled u restoran koji je već godinama među najboljima u Europi

Pogled u restoran koji je već godinama
među najboljima u Europi

Osteria Francescana

Gastro entuzijasti od hrane u restoranu s pedigreom, osim kvalitete i inovativnosti, očekuju iskustvo koje se ne može mjeriti s drugima zbog kojeg su proputovali kilometre. Očekuju iznenađenje, savršenu uslugu, bezgrešne okuse hrane, nezaboravan dojam – a ovaj talijanski restoran ima sve od navedenog. I više.

Osteria Francescana nalazi se u Modeni, i već je godinama u samom vrhu najboljih restorana u Europi, ali i svijetu. Prošle je godine proglašen prvim na prestižnom popisu The World’s 50 Best Restaurants, dok je prema Michelinu suveren vladar trona kao najbolji europski restoran. Zahvaljujući chefu Massimu Botturi, 2012. godine ovjenčan je posljednjom od maksimalne tri Michelinove zvjezdice, a sukladno tome, večera u Osteriji Francescani doživljaj je koji se ne zaboravlja.

Osteria Francescana

Smješten u tihoj uličici u ovom gradu na sjeveru Italije, ničim izvana ne odaje da se unutra skriva mjesto koje ljubitelji fine hrane dolaze posjetiti iz svih kuteva svijeta. Massimo Bottura ovdje je ustoličio svoje carstvo. Opisuju ga kao pjesnika i umjetnika, koliko i chefa, jer on svojim jelima priča priču, prepričava uspomene, a istovremeno radi pregled gastronomskog nasljeđa regije Emilia-Romagna iz koje dolazi. Kako su mu jela inspirirana umjetnošću i glazbom, time odiše i elegantni prostor ispunjen suvremenim umjetničkim djelima.

Osteria Francescana

Massimo Bottura

Massimo Bottura je restoran otvorio 1995. godine s namjerom da suprotstavi kulinarsku tradiciju i inovaciju suvremenoj umjetnosti i dizajnu. Danas kuhinju Osterije Francescane opisuju kao “briljantnu i ekscentričnu” s jelima kao što su Five ages of Parmigiano Reggiano in different textures and temperatures, An eel swimming up the Po River, Oops! I dropped the lemon tart i slično. Kritičari najviše hvale inovativan pristup tradicionalnim jelima i činjenici da kušanje istih potiče najljepša sjećanja.

Ako smo vas dovoljno zaintrigirali, u nastavku doznajte kako i vi možete dobiti priliku iskusiti jednu magičnu večer u restoranu Osteria Francescana.

Jedinstveno gastro putovanje zagrebačkim restoranima – Mastercard Sladokusac

Mastercard Sladokusac stigao je i ove jeseni u zagrebačke restorane. Uživajte u kulinarskim delicijama, plaćajte Mastercard® i Maestro® karticama i ostvarite brojne pogodnosti. Akcija Mastercard Sladokusac traje od 1. studenoga do 31. prosinca 2017. i nudi brojne pogodnosti kao što su gratis deserti, vino, aperitiv, Mastercard meniji po posebnim cijenama, popusti… – za plaćanje Mastercard i Maestro karticama. A najkreativniji vlasnik Mastercard ili Maestro kartice otputovat će s pratnjom u Modenu na večeru u najbolji europski restoran 2017. godine – Osteria Francescana.

Osteria Francescana

Tijekom akcije Mastercard Sladokusac zagrebački restorani – Asia Garden, Atlanta Bocca Marai, Baltazar, Batak Grill, Bistro Fotić, Cheese Bar, Delicija Libanesi, Johann Franck (2. kat), Kava Tava, Konoba Didov san, Lanterna na Dolcu, Lateral, Medvedgrad Ilica Pub, Noel, Oranž Streets, Otto & Frank, Oxbo Wine & Bar Restaurant (Hotel Double Tree by Hilton), Pod Zidom Bistro & Wine Bar, Sofra (Green Gold Centar), Submarine Burger (Frankopanska ulica 11, Radnička cesta 34), Zinfandel’s restoran (Esplanade Zagreb Hotel) – nude niz pogodnosti za plaćanje beskontaktnim i standardnim Mastercard i Maestro karticama. U razdoblju od 1. studenoga do 31. prosinca 2017. vlasnici kartica i njihovi gosti u spomenutim restoranima ostvaruju pogodnosti kao što su gratis desert, vino, aperitivi, Mastercard Business meniji po posebnim cijenama, popusti od 10% itd.

Više o restoranima sudionicima akcije Mastercard Sladokusac i pogodnostima za plaćanje Mastercard i Maestro karticama doznajte ovdje.

Osteria Francescana

Večera za dvoje u restoranu Osteria Francescana

Najkreativniji vlasnik Mastercard ili Maestro kartice koji iskusi gastro doživljaj u restoranima sudionicima akcije Mastercard Sladokusac ima priliku osvojiti večeru za dvije osobe u najboljem europskom restoranu 2017. godine – Osteria Francescana u Modeni! Dar uključuje i dvodnevni smještaj, putovanje na odredište, kao i slatko Mastercard iznenađenje za dvije osobe.

Uz glavnu nagradu, osiguran je i smještaj u hotelu, na bazi jednog noćenja, kao i trošak putovanja. Prijavite se za sudjelovanje u kreativnom natječaju preko stranice sladokusac.hr od 1. studenoga 2017. do 15. siječnja 2018. godine, ispunite online obrazac i što kreativnije odgovorite na pitanje Kako bih opisao/la svoj najdraži desert u dvije rečenice? Više o kreativnom natječaju doznajte ovdje.

Osteria Francescana

Foto: Osteria Francescana

Učitati još
Zatvori