Novi hrvatski kreativan lifestyle projekt koji će vas inspirirati

541A7835

Veliki smo ljubitelji blogova o lijepome i kreativnome, bilo u dizajnu, gastronomiji, umjetnosti… glavno da nas inspiriraju na stvaranje. A dva bloga svakako to i rade – Dblog i Mjesto za kavu o putovanjima i kavama. Kako izgleda kada se kreativke iza njih udruže u novi zajedniči projekt, otkrile su nam u razgovoru Ana i Boba…

O’snova – platforma za kreativne, lijepe stvari

1. Što je zapravo O’snova, kako je nastala i tko sve stoji iza nje?

O’snova je projekt kojeg smo pokrenule Boba Blašković, autorica bloga o lijepim stvarima i dizajnu Dblog i ja, ljubiteljica tih lijepih stvari i autorica bloga Mjesto za kavu o putovanjima i kavama. O’snova je nastala u želji da pruži nešto novo u Zagrebu, Hrvatskoj, ali i u regiji te bude platforma za kreativne stvari, druženje, stvaranje lijepih uspomena uz osmijeh i onaj lijepi osjećaj ispunjenosti. Ukratko, dolaziš po znanje i vještine, a odlaziš sa srećom, zadovoljstvom, osmjehom koji ostaje na licu danima.

No, u O’snovi smo se htjeli oživiti neke aktivnosti koje su zaboravljene (npr. ručni rad), no na naš, tj. O’snovin način. Cilj je da svatko pronađe nešto za sebe i da O’snova postane mjesto gdje naši polaznici rado provode svoje slobodno vrijeme i pokušaju naučiti nešto novo što ih veseli, opušta i čini sretnim. Boba i ja razmjenjujemo ideje već neko vrijeme i jednostavno se trebala dogoditi O’snova, organizacija naših, ali i tuđih snova.

541A7852

541A7854

Radionice & ukusna hrana i piće

2. Mjesto za druženje, nove stvari, lijepa iskustva… S čim ćete još uveseljavati polaznike željne novih znanja?

Jako nam je važno da naše radionice uz nevjerojatne predavače prati ukusna hrana i fina pića, ugodan ambijent, odgovarajući stajling… Važno nam je da polaznici s radionice odlaze s novim spoznajama, da im damo na jednom mjestu svu informaciju koja je vezana uz temu radionice, razmijenimo sva iskustva, a čak i podijelimo neke recepte naših baka i mama, ako bi ih to veselilo. Radionica svakako mora biti interaktivna i naši predavači će uvijek svakome pružiti pažnju i individualiziran pristup što je itekako važno.

Voljele bismo nalaziti mjesta radionica koja još nisu viđena i koja krajičkom gledamo dok hodamo gradom ili pak da im pokažemo neke od stanova kojima virimo u dnevni boravak dok prolazimo gradom. To će biti imperativ naših budućih radionica. Ukratko, želimo s drugima dijeliti ono što nas i same zanima i što bi i same voljele vidjeti, naučiti, čuti, doživjeti, okušati, isprobati…

541A7857

541A7864

Dojmovi nakon prve radionice

3. Prva gošća bila vam je Nevena s bloga Hleb i lale. Je li sve prošlo kako ste zamislile, kakvi su utisci?

Prva radionica je iza nas i još uvijek smo pod dojmom. Možemo slobodno reći da smo potpuno fascinirane nevjerojatnom Nevenom s bloga Hleb i lale, koja tako sve s lakoćom radi i čija energija nas je napunila ovih dana. Znale smo da će sve biti sjajno jer je ona tako rekla J No, šalu na stranu, Nevena je pokazala razne trikove iz kuhinje, ali i otkrile neke fotografske i blogerske tajne, družila se sa svima nama, pokazala svu svoju opuštenost, autentičnost, znanje i dala nam još stotinu novih razloga zašto ju volimo i cijenimo. S druge strane, puno je i drugih razloga za sreću. Sada kada su stigle i slike Maje Danice Pečanić na neki način objektivnije smo vidjele da je sve izgledalo uistinu sjajno i da naši polaznici blistaju te da su svi  stvarno zaposleni. To nam je bio cilj J Maja Danica je opet pokazala da je broj jedan u fotografiji i da možemo njezine fotke pregledavati nekoliko puta te da se nećemo zasititi.

Jako smo sretne što smo imale takve divne polaznice naše prve O’cool radionice, sve odreda jake i divne, kreativne žene, jasne vizije što žele. Uvjerenja smo da je stisak ruke, poljubac i zagrljaj koji smo dobile, znak da smo dobro odradile radionicu.

541A7891

541A7913

Stiliziranje, aranžiranje & rad ruku

4. Možete li otkriti što možemo očekivati u budućnosti? Možda je već poznata tema druge radionice?

Otkrivat ćemo postepeno na našoj web stranici radionice koje nas očekuju. Čak preporučujemo da se potencijalni polaznici pretplate na naš newsletter jer će tako doći brže do informacija. Zapravo, već sada imamo plan za nekoliko radionica unaprijed. Važno nam je da se ne zaletavamo pa ih zato ne puštamo odmah sve van. Svaku razrađujemo do najsitnijeg detalja i tek kad smo zadovoljne, puštamo priču van.

Možete svakako očekivati još kulinarskih, fotografskih radionica, oživljavanje nekih zaboravljenih aktivnosti… Rad rukama će biti u fokusu, stiliziranje, aranžiranje i sl. Puno je planova, puno snova koje želimo ostvariti, organizirati, omogućiti drugima da ih ostvare… Jako puno O’snova.

541A7947

541A7971

541A7984

541A8003

541A8016

541A8036

541A8066

541A8073

541A8091

541A8132

541A8170

541A8190

541A8215

Foto: Maja Danica Pečanić

0