Oskarovac Danny Glover došao na inovativni tretman u priznatu hrvatsku bolnicu
Oskarovac Danny Glover došao na inovativni tretman u priznatu hrvatsku bolnicu

Oskarovac Danny Glover došao na inovativni
tretman u priznatu hrvatsku bolnicu

Danny Glover, zvijezda popularnih hitova kao što su Smrtonosno oružje i Boja purpura došao je ovih dana u Hrvatsku. U svojoj 77. godini javnosti je najviše poznat po svojim filmskim i televizijskim ostvarenjima, te po političkim zalaganjima za koja je osvojio počasnog Oscara – humanitarnu nagradu Jean Hersholt za promicanje poštovanja ljudskih prava. Nakon više od 40 godina uspješne karijere i skoro 200 uloga, odlučio je posjetiti Hrvatsku iz turističkih, ali i zdravstvenih razloga. Naime, jedan od razloga dolaska je inovativni tretman matičnim stanicama koji su osmislili specijalisti u Specijalnoj bolnici AKSIS.

Bolnicu sa sjedištem u Zagrebu 2012. godine osnovali su vodeći hrvatski neurokirurzi i ortopedi, potom okupili iznimnu ekipu stručnjaka i znanstvenika u području neurokirurgije, ortopedije i traumatologije, anesteziologije i liječenja boli, te fizikalne medicine i rehabilitacije, s ciljem da se pacijentima ponudi nešto novo, inovativno i sigurnije. Navedeno je rezultiralo uvođenjem minimalno-invazivnih operacija kralježnice i ostalih zglobova, naprednih protokola fizikalne terapije, te regenerativne medicine matičnim stanicama.

Dr. Saftić i Danny Glover

Tretman dugotrajnog učinka osmišljen u Hrvatskoj!

Tretman matičnim stanicama u svijetu i Hrvatskoj nije novost, te se godinama uspješno koristi za regeneraciju oštećenih tkiva u tijelu, primjerice diskova u kralježnici, zglobova, tetiva… No, kako nam je objasnio dr. Robert Saftić, vodeći neurokirurg, ono što izdvaja rezultate tretmana u Specijalnoj bolnici AKSIS je njihova dugotrajnost koja je postignuta naprednim kombiniranjem matičnih stanica, te napretkom biotehnologije koja omogućava dugovječniji i uspješniji oporavak hrskavice. Zbog toga su rezultati puno dugotrajniji nego kod drugih sličnih tretmana, a pacijenti posebno zadovoljni sa skrbi prije, tijekom i nakon tretmana. Najviše uspjeha postiže se kod degenerativnih bolesti diskova koje za posljedicu imaju bolove u leđima, te kod tegoba koje zahvaćaju kukove i koljena.

© Foto: Nedjeljko Djuric – Gjuro / AKSIS

Upoznajte Centaura

Osim stručnog osoblja, za skrb je velikim dijelom zaslužan jedinstveni stroj – Centaur. Kompjuterski potpomognut uređaj za testiranje i trening Centaur osmišljen je u svrhu prevencije ozljeda, te kako bi ciljanim treningom omogućio što bržu rehabilitaciju kod različitih skupina bolesnika – onih već operiranih, neoperiranih, vrhunskih sportaša, rekreativaca, kao i kod svih onih kojima je nužna aktivacija pojedine autonomne skupine mišića. Sjednete li u njega, mogu vam se precizno dijagnosticirati ne samo trenutne tegobe lokomotornog sustava, već i predvidjeti moguće ozljede! Ispravna dijagnostika je ujedno i prevencija potencijalnih ozljeda i ozbiljnih stanja, zbog čega je upravo na ovom segmentu rada veliki naglasak u Specijalnoj bolnici AKSIS, objasnio nam je dr. Branko Barać, jedan od vodećih reumatologa u regiji.

© Foto: Nedjeljko Djuric – Gjuro / AKSIS

Ovaj pristup prepoznali su mnogi sportaši, kao i rekreativci iz raznih dijelova Europe i svijeta kojima je Specijalna bolnica AKSIS pomogla da na vrijeme prepoznaju mogući problem, te riješe tegobe i ozljede s dugoročnim benefitima.

Foto: Nedjeljko Djuric – Gjuro / AKSIS

Učitati još
Zatvori