Kako pametno i lijepo organizirati kutke doma

201643_idip15a_07_PH136265

IKEA

Koliko god se trudili smanjiti broj nepotrebnih, malo korištenih i (možda) sentimentalnih stvari i predmeta u prostoru svoga doma, ponekad ih skupimo toliko da ne znamo kako ih na dopadljiv način prezentirati u prostoru, a odreći ih se ne želimo.

Pametnom i estetski dopadljivom organizacijom takvih predmeta možemo učiniti dio prostora prilično dekorativnim te se potaknuti i na češće korištenje baš tih predmeta. LP ploče, nabacane cipele, knjige, odjeća koju trenutno nosimo, dodatak radnom kutku sa nabacanim stvarima čak sprečava njihovo češće korištenje jer ti isti predmeti nisu organizirani. Baš iz tog razloga često i zaboravimo što zapravo posjedujemo i ostavljamo ih nagomilane u nekom kutku da skupljaju prašinu.

5520830960150_010_b

Urban Outfitters

Kako biste ih pametno organizirali u prostoru donosimo nekoliko ideja koje će raskrčiti tu gomilu stvari i urednom organizacijom potaknut vas na njihovo korištenje. A ako ste posebno inspirirani, svako toliko, ponekom promjenom tih kutaka, možete ostvariti pravu malu inspirativnu oazu kreativnosti.

5520830960150_010_d

Urban Outfitters

Pametnim i jednostavnim rješenjem korištenja polica za slike iza namještaja možete stvoriti malo carstvo odlaganja i kataloškog sortiranja rola papira, nacrta i sl. – ovo je idealan potez za kućni ured dizajnera, arhitekta ili umjetnika. Sortiranje sitnica u hodniku po košarama s natpisima na kojima piše ime vlasnika sitnica ili generalni opis što se nalazi u svakoj košari (‘ključevi’ nam odmah padaju na pamet!) skratit ćete vrijeme izlaska iz doma i stvoriti naviku vraćanja predmeta na za njih predviđeno mjesto.

5520830960108_070_d

Urban Outfitters

Kreativnost možete u potpunosti izraziti organizirajući glazbene kutke u sobi koristeći praktične stalaže za LP ploče koje dodatno možete ukrasiti biljem. Ovako će vaša glazbena ponuda biti preglednija i možda nećete iznova i iznova puštati tu jednu jedinu ploču.

preuzmi

IKEA

Odlaganjem odjeće na samostalni štender i slaganje modnih kombinacija za naredni dan večer prije također će vam uštediti mnogo vremena te nećete u panici, desetak minuta prije izlaska iz stana pokušati smisliti kombinaciju koja će zadovoljiti radnu, no i opuštenu sredinu. Unaprijed planirano slaganje odjevnih kombinacija također može djelovati kao organizirani ukras u vašoj spavaćoj sobi.

201611_idor01a_hs04_PH129404

IKEA

5520378340005_010_b

Zara Home

T.R.

Foto: IKEA, Zara Home, Urban Outfitters

 

 

0