Onion rings i piva su savršeni večernji comfort food

Je li je itko ikada odbio ‘onion rings’?

Ne znamo je li je ikada netko odbio pržene kolutove luka ili popularno, originalno znane kao ‘onion rings’. Sumnjamo da se to ikada i dogodilo. Jednostavan snack sada ima još jednostavniju verziju. Umjesto prženja u ulju donosimo recept ‘onion ringsa’ u pećnici. Na taj način skratit ćete si pola muke stajanja uz vrući štednjak, što je posebno odbojno sada tijekom visokih temperatura zraka. Slijedite naš recept i uživat ćete u ovoj poslastici, a posebno će prijati ako ju servirate uz neku od domaćih craft piva – #MaleZute od pivovare Pulfer, APA (American pale ale) Nove runde ili Varionice, a sigurno će dobro uz pržene ringove luka sjesti i John Lemon od Visibaba Brewery ili India Pale Ale od The Garden Brewery. Koji god odabir napravili, nećete pogriješiti.

SASTOJCI:

1 veliki luk srebrenac
1/3 čaše brašna
prstohvat do dva soli
prstohvat do dva kurkume
2 čaše krušnih mrvica
2 žlice senfa
1-2 žlice vode

PRIPREMA:

Zagrijte pećnicu na najjaču temperaturu. Očistite luk od vanjske ljuske. Odrežite vrhove štedeći luk te narežite luk na pola centimetra debele ringove po cijelog duljini luka.  Pažljivo odvojite ringove i stavite ih u mlaku vodu. U posudici pomiješajte brašno, začine i vodu, dok u drugoj imajte spremne krušne mrvice. Ringove prvo uvaljate u smjesu brašna, začina i vode pa tek onda u krušne mrvice. Polegnite ringove na pleh. Posprejajte ili pokapajte s minimalno ulja i stavite peći. Nakon 10-ak minuta postat će zlaćano žuti, probajte jedan s vilicom da vidite je li je tekstura hrskava, ako još nije ostavite ih da se peku još maksimalno pet minuta.  Servirajte ih uz omiljene umake i dipove i naravno – domaću craft pivu.

Foto: Instagram

0