Poznate brazilske manekenke sudjeluju u Olimpijskim igrama

olimpijskeigre-gisele

Gisele Bündchen na reviji Victoria’s Secret

Samo nešto više od tjedan dana dijeli nas od otvaranja još jednih ljetnih Olimpijskih igara. Ove godine one će se održati u Brazilu, točnije Rio de Janeiru, a trajat će od 5. do 21. kolovoza 2016. godine. Osim što se broj sportaša iz 205 zemalja svijeta, koji će se natjecati u 33 sporta, broji u tisućama, ovo će biti prve Olimpijske igre u Južnoj Americi i sljedećeg petka sve će oči biti uprte u poznati stadion Maracaña.

Tradicionalno otvaranje Olimpijskih igara uvijek je spektakularan događaj, najpoznatije ličnosti koje predstavljaju svoju zemlju sudjeluju u ceremoniji, a višesatni program tematski prati povijest i pokazuje najbolje od najboljeg trenutačne destinacije u kojoj se igre održavaju. Još uvijek se pamti otvaranje u Pekingu 2008. godine ili ono u Londonu 2012., između ostalih. Kina je za potrebe četverosatnog otvaranja organizirala 15 tisuća sudionika koji su izvodili svoje točke, čak je i korištena posebna tehnologija kako bi se tog dana spriječila kiša koja je prijetila upropastiti ceremoniju. Crtalo se po pergamentu, personificiralo Put svile, predstavljalo Ratnike od terakote i sve dinastije. Priča je začinjena fascinantnim vatrometom za kraj.

Peking, 2008.

Peking, 2008.

Peking, 2008.

Peking, 2008.

No, najsvježiji je u pamćenju ipak London prije četiri godine čiju je ceremoniju otvaranja režirao poznati Britanac Danny Boyle (Trainspotting, Slumdog Millionaire…) i koja je pod nazivom ‘Isles of Wonder’ trajala oko četiri sata, uključujući i prijenos koncerta iz Hyde Parka te parade sportaša. Još jednom smo proputovali kroz povijest, najpoznatije što je Engleska iznjedrila – glazbenike, filmove, ali i neke događaje od nacionalne važnosti. Danny Boyle je u tu svrhu snimio nekoliko kratkih filmova, među kojima i jedan s aktualnim Jamesom Bondom Danielom Craigom i kraljicom Elizabetom, čije su se minute izmjenjivale s prijenosom s Olimpijskog stadiona u Londonu.

London, 2012.

London, 2012.

London, 2012.

London, 2012.

U skladu s tradicijom svakog otvaranja, i Brazil će zasigurno putovati kroz najzanimljivije i najpoznatije događaje u svojoj povijesti. No većina detalja još uvijek se skriva kako bi ceremonija bila pravo iznenađenje, a u javnost izlaze samo mrvice, kao što je primjerice jedna od tema – karneval. Zemlja poznata po svojem raskošnom karnevalu u Rio de Janeiru na stadion će donijeti upravo to – glazbu, ples, oskudne kostime, puno perja i šljokica. Zapravo će Rio ove godine tako imati dva karnevala, onaj tradicionalni koji se održao u veljači i ovaj svojevrsni ljetni. Uz ritam sambe plesačice će očarati sve gledatelje, a glavna zvijezda ovog segmenta trebao bi biti supermodel i slavna Brazilka Gisele Bündchen uz glazbenu pozadinu poznate pjesme ‘Girl From Ipanema’. Iako se prošle godine povukla s modnih pista, još i dalje radi na biranim projektima, tako da ne iznenađuje što ulogu u Olimpijskim igrama ne bi propustila.

Gisele Bundchen na reviji Victoria's Secret

Gisele Bündchen na reviji Victoria’s Secret

Osim ove slavne Viktorijine anđelice, još će dvije Brazilke odigrati svoju ulogu u ovogodišnjoj Olimpijadi. Naime, američki kanal NBC angažirao je poznate manekenke Alessandru Ambrosio i Adrianu Limu kao komentatorice dnevnih događanja u Riu, u sklopu kasnovečernjeg showa Ryana Seacresta. Ovom su prilikom već intervjuirale američku olimpijsku reprezentaciju, a nije upitno da će prekrasne djevojke dizati gledanost programa.

Adriana Lima i Alessandra Ambrosio na reviji Victoria's Secret

Adriana Lima i Alessandra Ambrosio na reviji Victoria’s Secret

Kako je doista izgledao početak XXXI. ljetnih Olimpijskih igara provjerite ovdje.

Foto: Getty Images

0