Odlični Papa’s burgeri odnedavno i u Splitu

Nakon Zagreba i Opatije, prije mjesec dana otvoren je i Papa’s Split. Smješten na popularnim Bačvicama, u njemu možete uživati u provjereno dobroj ponudi kakva je i u Zagrebu – pravoj američkoj kuhinji koja se sastoji od burgera, pilećih krilaca, odličnih koktela, piva i drugih specijaliteta. Kako kaže Marin Nekić: “Glavno težište je da splitski Papa’s postane mjesto za opušteno druženje uz vrhunsku hranu i kreativne koktele! Danas se ta ponuda u Zagrebu razvila do te mjere da restoran nudi preko 50 vrsta piva i koktel kartu koja se sezonski mijenja. U Split uvodimo pivo po pivo tako da je splitska karta trenutno na preko 30-ak piva.”

papas8

Temelj kuhinje su američki klasici u koje je ubačen dašak lokalnih sastojaka. “Najveći ponos Papa’sa su naravno burgeri za čiju pripremu svakodnevno izdvajamo veliki trud u pripremi i kvaliteti namirnica”, govori Marin. Menu Papasa uvijek doživljava neke promjene i inovacije što zbog sezonskih namirnica, što zbog raznih perioda godine u kojima se zbog godišnjih doba mijenjaju i prehrambene navike gostiju.

papas5

Chicken wrap

Ideja restorana nastala je doista davno. Marin je do nje došao tokom raznih putovanja na kojima se natjecao u pripremi koktela. Svake godine svjetsko prvenstvo barmena održava se na drugoj destinaciji pa je tako imao priliku posjetiti neke od najboljih koktel barova na svijetu. “Harry’s bar u Parizu (mjesto gdje je izmišljen Bloody Mary) i Bodeguita del Medio u Havani (mjesto gdje je izmišljen Mojito) na mene su ostavili najveći utjecaj! To su tipični american barovi koji nude hranu i piće i čiji koncept mi se najviše dopao zbog opuštenosti i velike pristupačnosti koje nude prema svojim gostima.”

papas6

Caipiroska s jagodama, bosiljkom i crvenim paprom

Na takav način se i u Papa’su trude gostu ponuditi nešto autentično. Tako iz ponude koktela morate probati Crocktail – prvi hrvatski cocktail i Caipirosku s jagodama, bosiljkom i crvenim paprom. Interijer svakog Papa’sa, pa tako i splitskog, u pravom je američkom stilu. Zidovi su prepuni fotografija najpoznatijih američkih ikona iz različitih sfera. Uz fotografije tu su i razne instalacije koje u velikoj većini same izrađuju. U uređenju na svakodnevnoj bazi sudjeluju i gosti koji sitnim detaljima ostavljaju trag u restoranu i društvenom životu koji se oko njega događa.

Od hamburgera izdvajaju novi burger u ponudi pod imenom Moms favourite burger u koji ide začinjenije meso, kravlja skuta, svježi krastavci, paprika i rajčica te chipotle umak. Burger preplavljuju okusi svježine koji odgovaraju u ljetno doba. Za desert isprobajte kako u Papa’su spremaju popularni američki cheesecake.

Moms Favorite Burger

Moms Favorite Burger

Cheesecake

Cheesecake

A žeđ je najbolje ugasiti Crocktailom, za koji recept možete pronaći u nastavku:

5cl zadarskog Maraschina
3cl svježe cijeđenog soka od limuna
3cl soka od višnje maraske
naribana korica naranče
arancini
1 višnja

U čašu za duga pića naribajte malo kore od svježe naranče. Nakon toga ubacite drobljeni led preko kojega prvo ulijte zadarski Maraschino, svježe cijeđeni sok od limuna i sok od višnje maraske. Sastojke lagano promiješajte žlicom te dekorirajte arancinima i višnjama.

papas1

Crocktail

0