Odlične vijesti donosi festival Graffiti na Gradele

Odlične vijesti donosi festival
Graffiti na Gradele

GNG_vizual3_zaFB

Glazbeni line up

Već i ptice na grani znaju da će ovogodišnje izdanje Graffita na Gradele biti najveće do sada, no nismo očekivali proširenje glazbenog dijela line upa s još nekoliko izvođača! U Bol ‘Neonku’ dolaze predstaviti VRH & Oreb, a s njima dolazi i Bore Balboa te rap, hip-hop grupa Triestri koji će s nastupom 28. srpnja održati jedan pravi energičn rap i punk spektakl.

Novi umjetnici

Onom umjetničkom dijelu, graffiti line upu pridružuju se još i umjetnik Glitchboy2000 iz Zagreba, Wens iz Splita te mladi momci Horus i Nelone iz Trogira. Ove posljednje vijesti svakako će razveseliti sve ljubitelje žestokih tekstova i ritmova, a umjetnički dio programa nesumnjivo postaje zavidna konkurencija drugim, internacio0nalnim street art festivalima.

 

Najveći ‘mali’ festival Graffiti na Gradele

Od velikog i impresivnog glazbenog line upa ovog najboljeg boutique festivala, bolji može biti samo onaj umjetnički line up. O Lunaru i Lonac ne treba mnogo pisati. To su genijalni momci koji rasturaju svojim radom, uvijek su prisutni na street art sceni, što domaćoj, no i onoj stranoj. Jace je velika graffiti legenda koja crta još od davne 1989. godine. Na Graffiti Na Gardele dolazi s dalekog otoka Réunion u Indijskom oceanu, negdje između Mauricijusa i Madagaskara.

Iz Španjolske na festival stiže i svjetski poznat Sebas Velasco, koji je prepoznatljiv po svom specifičnom stilu rada. Azram je prijetelj Graffita na Gradele iz Ljubljane, koji se ponovno vraća crtati na zid na Fabrici. Sigurno nam opet sprema nešto novo i divlje. Ponosni smo i na to što iz Španjolske dolazi i Iñigo Sesma, koji svojim uradcima zaista nikoga ne ostavlja ravnodušnim i jedva čekamo vidjeti što će na festivalu on spremiti.

gng post

Tko će sve crtati?

Podsjetimo, u Bol se vraćaju CHEZ 186, SARME, CASINO i ROYAL, Modul Osam, Bare, MANE MEI. i ANXIO iz Splita. Pridružuje im se Smack. Od internacionalnih autora, čak iz daleke Paname, dolazi ilustratorica Andi Soto. Uz nju bit će i naša Hana, veselo Artuditu društvo, Kopito Zla, Smelly Feet Guy i Mop Hap te Rina. Iz regije očekujemo umjetnike Artez, JUNK, Nikola Mihajlović i Wuper Kec.

19642750_1397506857031396_6023322166529626802_n

Učitati još
Zatvori