Uvjerljivo najatraktivnija festivalska lokacija na Jadranu

obonjan8

O tome kako se otok Obonjan pored Šibenika pretvara u ekskluzivan festivalski otok već smo pisali, ali sada kada je sve spremno za prve goste jasno je kako je otok postao najljepša festivalska lokacija na Jadranu koja nudi jednu u potpunosti zaokruženu priču odmora. Dolaskom na Obonjan dobit ćete sve što ste mogli i zamisliti da tražite, podignuto na novu razinu festivalskog iskustva.

obonjan10

obonjan1

obonjan4

Navikli smo da festivali dolaze u paketu s kampovima, ali ne i da taj smještaj bude klimatiziran i zaštićen od vremenskih prilika i neprilika. A to će na Obonjanu biti moguće u tri različita tipa smještaja napravljena od ekoloških materijala i u skladu s prirodom tako da će gosti biti smješteni u privatne kućice ili zajedničke šatore s punom opremom te iskusiti glamping u pravom smislu te riječi.

obonjan6

obonjan7

Navikli smo i da na festivalima možemo pojesti nešto s nogu, ali ne i da ta hrana bude pripremljena s najfinijim namirnicama i oblikovana u primamljive zalogaje. Unutar nešto više od mjesec dana koliko će se aktivnosti događati na ovom malom otoku, moći ćete upravo to, ali i upisati radionice i pohađati panele, vježbati yogu, gledati filmove, isprobati sportske sadržaje, slušati stand-up komičare… i sve to u kombinaciji s odličnom glazbom. Tulumarenje do jutarnjih sati na jednom festivalu odjednom poprima novu dimenziju kad se možete normalno naspavati bez da vas astronomske temperature istjeraju iz šatora nakon 2 sata sna, kada se razbuđujete skokom u čisto more ili yogom te nastavljate dan i – što je najvažnije – vraćate se s cjelokupnog odmora opušteni.

obonjan12

obonjan11

Nema sumnje da je ovo veliki korak za hrvatski turizam, ma koliko god se opirali ‘okupaciji’ jednog našeg otoka. Bit će to veliki plus i za Šibenik, ali i okolne otoke jer će gosti festivala za vrijeme svog boravka organizirano istraživati arhipelag. Naravno, isto tako jasno je da za ljetni paket ovog tipa treba dublje zaviriti u novčanik i da će glavna publika biti ona britanska, pogotovo ako u obzir uzmemo činjenicu da koncesiju na Obonjan imaju vodeći britanski glazbeni promotori, no to je cijena jedne drugačije vrste odmora koju će brojni gosti rado prihvatiti.

obonjan3

Ako vas zanima više informacija o Obonjanu, line-up i ostali sadržaji, posjetite njihovu službenu stranicu.

obonjan9

obonjan2

obonjan5

obonjan6

obonjan-naslovna

obonjan4

Foto: Obonjan-island.com

0