Obilježite Uskrs zabavnim aktivnostima s prijateljima

Obilježite Uskrs zabavnim
aktivnostima s prijateljima

Bez obzira koliko imali godina, bili religiozni ili ne, većina ljudi se iskreno raduje Uskrsu. Vrijeme je to koje simbolizira novi početak, rađanje novog života, buđenje prirode, a tako i buđenje nove energije u svakome od nas. Nakon zime i tmurnih dana kada je svima bilo na pameti kako se ugrijati i što prije ušuškati se u toplom domu te pripremiti za novi užurbani radni dan, sada smo zakoračili u period kada je sve mnogo lakše, poletnije i inspirativnije. U vrijeme koje zrači optimizmom.

No, prijatelji su bili uz nas i u našim najtmurnijim danima i osnaživali nas u svakom poduhvatu, zar ne? Stoga, iako je Uskrs vrijeme koje povezuje obitelj i stavlja fokus na zajedništvo i ljubav prema roditeljima, djeci te užoj i široj obitelji, prijatelji su obitelj koju sami biramo i koji nas najčešće bolje od ikoga razumiju. Zašto onda dio uskrsnih praznika ne provesti u dobrom raspoloženju i s prijateljima koji će zasigurno biti sretni što mislite na njih.

Trenutci u kojima ste oslobođeni od briga i kada se s radošću u očima možete posvetiti jedni drugima, neprocjenjivi su. Stoga razmislite koje biste ljude voljeli imati u svojoj blizini ovih nekoliko dana ispunjenih blagdanskim ozračjem i uživajte u zajedničkim aktivnostima kojima ćete ovaj Uskrs pretvoriti u predivno vrijeme prijateljstva.

U nastavku predlažemo nekoliko zabavnih aktivnosti u kojima ćete zasigurno uživati.

Potraga za pisanicama

Skrivanje i traženje uskršnjih jaja nije samo za djecu. Ispostavilo se da je ova stara uskrsna igra zapravo vječna. Ali sada kada ste dostigli pravni status odrasle osobe, napunite jaja nečim još uzbudljivijim od bombona kao što je lak za nokte, nakit ili novac. Neka vam unutarnje dijete bude zaigrano i sretno, iako već odavno niste dijete.

Kuhanje

Uskrsna hrana je velika stvar. Od kolača od šunke i šparoga do uskrsnee pogače i kolača. Počnite skupljati recepte i isplanirajte najbriljantniji uskrsni obrok s pet zvjezdica. Ili, samo pitajte mamu možete li joj vi i prijateljica pomoći u pripremi janjetine ove godine i pritom se dobro zabavite.

Natjecanje u oslikavanju jaja

Organizirajte zajedničko oslikavanje jaja. Nije važno kojim tehnikama, važno je da se cijelo društvo okupi oko stola, izrazi svoje ideje, a da pritom odaberete onu pisanicu koja je najdivnija. Umjesto da samo umočite jaja u boju, budite kreativni i oslikajte remek-djelo. Pobjednik dobiva poklone, ali i prave hvalospjeve na društvenim mrežama.

Cvjetni aranžmani

Zaputite se zajedno na tržnicu ili na obližnju livadu i pronađite zelenilo i cvijeće kojim ćete ukrasiti vaše mjesto okupljanja. Pogotovo će biti uzbudljivo ukrasiti terasu ili balkon gdje možete stvoriti pravu cvjetnu idilu i na otvorenom uživati u mirisu biljaka koje vas okružuju. Također, zajedno kreirajte cvjetne aranžmane kojima ćete nadograditi izgled uskrsnog stola. Posebno ćete uživati u procesu i pamtit ćete zauvijek te lijepe trenutke provedene s prijateljima.

Uredite se

Neka vaše druženje poprimi pravi svečani ton. Nakon zabave, dekoriranja i pripreme hrane, zaslužujete zablistati na zajedničkom druženju. Zajedno se s prijateljicama pripremite za vašu zajedničku večeru i odaberite elegantne kombinacije. Odaberite posebne proljetne manikure, prozračan, ali profinjen make up, ukrasite kosu vrpcom ili finim ukosnicama i prepustite se slavlju.

Foto: Instagram, Unsplash, Pexels

 

Učitati još
Zatvori