O ljubavi prema sebi na Ženskoj priči

Svi željni zanimljivih tema, sinoć su uživali u prepunom klubu Sax!, za što su zaslužni gosti večeri koji su bez imalo zadrške pričali o ljubavi prema sebi, kao zdravom temelju za ostvarenje bilo koje vrste stabilnog i sretnog odnosa: partnerskog, prijateljskog, roditeljskog itd.

U dvosatnom razgovoru s komičarkom Marijanom Perinić, Tomislav Kuljiš, autor, terapeut i ravnatelj škole Integral Personal Development ( IPD) radoznaloj je publici otkrio kako većina odgovora za narušenu kvalitetu života leži u ranom djetinjstvu. Upravo suočavanje s ranim traumama daje bolju sliku i razumijevanje današnjeg ponašanja, ali i početnu točku za nužne promjene, koje su moguće samo ako je osoba svjesna i na njih spremna. Govorio je o obrambenim mehanizmima, maskama koje nosimo kroz život koje uvelike umanjuju autentičnost čovjeka zbog čega i dolazi do neispunjenosti i osobnog nemira.
Anđa Marić, poznata spisateljica i blogerica koja upravo u školi IPD završava za terapeuta, je sinoć otkrila kako joj je dolazak na terapiju kod Tomislava Kuljiša promjenio život. Govorila je o tome kako ona Stara Anđa nikako nije voljela sebe te da joj je bolest prekriveni blagoslov na kojem je danas zahvalna, jer konačno živi punim plućima, sretna i zadovoljna. Postala je bolja osoba prema sebi i drugima, uključujući i odnos prema bivšem suprugu, i to sve zahvaljujući kontinuiranom radu na sebi , oprostu i velikoj moći zahvalnosti.

Ljubav i dobro raspoloženje u Saxu

Smijeha svakako nije nedostajalo, za što se pobrinula psihologinja Ljubica Uvodić-Vranić, autorica deset knjiga iz područja samopomoći. Sinoć je u klubu publiku oborila svojim nepresušnim smislom za humor, brojnim pričicama i anegdotama, ali je i demonstrirala vježbe iz svoje knjige „ Devet vježbi opuštanja na kauču“. Govorila je o glavnim čimbenicima za psihičko zdravlje čovjeka : od važnosti njegovanja samopouzdanja, emotivnog punjena, aktivnog življenja , čuvanja granica pa sve to nužnosti imanja osobe od povjerenja u životu.
Uz spomenute goste , na sceni je bilo dobro čuti mišljenje Dalibora Petrinića, motivatora i fitness trenera, koji svojim video javljanjima na društvenim mrežama motivira brojne diljem Hrvatske. Dalibor poštuje sinergiju uma, duha i tijela te u svoj rad s klijentima uvijek unosi elemente duhovnosti i psihologije. O važnosti ljubavi prema sebi kroz zdravu prehranu i njegovanje tijela kao hrama, ali i uma iz kojeg dolaze svi odgovori- najbolje se može saznati čitajući njegovu knjigu „ Prehrana za koju smo stvoreni“.

Što je prava ljubav?

Bilo je tu puno priče oko zabluda što to prava ljubav jest, o samopoštovanju i samopouzdanju, rješavanju krivnje i grižnje savjesti, tehnikama za samopomoć, uz zaključak svih gostiju da je rad na sebi posao koji traje cijeli život. Ugodnoj atmosferi svakako je pridonijela i publika s mnogobrojnim pitanjima, a voditeljica Marijana Perinić je naglasila važnost redovnog pregleda dojke, te apelirala na osvješćivanje žena kako upravo dolazak liječniku na vrijeme može spasiti život.
Bila je to još jedna uspješna Ženska priča, a nastavak očekujemo 19.ožujka s nekim novim, zasigurno zanimljivim licima.

Foto: PR

0