NY Times proveo 36 sati u Dubrovniku

NY Times proveo 36 sati u Dubrovniku

Dubrovnik

Dubrovnik

The New York Times

Renomirani i svjetski poznati magazin, The New York Times, tj. njegovo uredništvo, izgleda da je zaljubljeno u ovaj naš drevni grad. I to, s pravom. Proveli su dulji vikend – tri dana, petak, subotu i nedjelju, u Dubrovniku i otkrili svoje dojmove u jučer objavljenom članku Davida Farleya. Farley je inače nagrađivani novinar i urednik putovanja, gastronomije i kulture za AFAR magazine, The New York Times, The Washington Post, Conde Nast Traveler i World Hum. Tako da nam je ovaj osvrt na putovanje i doživljaj Dubrovnika utoliko još draži.

Hotel Excelsior

Hotel Excelsior

Dubrovnik u 36 sati

Dubrovnik opisuje kao staru ljepoticu poznatu po srednjovjekovnim utvrdama i bistrom plavom moru. No, ono što ove godine Dubrovnik, po farleyevom iskustvu, čini grad drugačijim jes obnovljena ponuda – dalmatinska autohtona, nepretenciozna hrana, hipsterski coffee shopovi i ‘ozbiljni’ koktel barovi sa zavidnom ponudom pića. Dubrovnik je u usporedbi s prošlim godinama posato prava gozba okusa i mirisa.

Tih 36 sati je počelo u petak u 15 sati poslijepodne, a završilo s nedjeljnom popodnevnom šetnjom. U tom periodu posjetio je Stari Grad, Lovrijenac, Srđ, Excelsior Hotel, restorane Posat i Azur. Kavu je ispijao u Cogitu, kušao ribu u Pikniku te peku u Konobi Dubrovnik u Bosanki, selu poviše grada. Još je stigao skočiti na Pelješac do Buzz Bara te objedovati u Pantarulu. A kako se proveo te koji su komentari na hranu i piće restorana i barova možete saznati na nytimes.com.

pantarul-velika

Pantarul

 

Učitati još
Zatvori