Novo ruho hotela Kompas u Dubrovniku

Ova, 2015. godina, je čini se vrlo plodonosna za hrvatsko hotelijerstvo. Novi objekti se otvaraju, stari obnavljaju te ponovno otvaraju svoja vrata za sve brojnije turiste koji posjećuju našu zemlju. Među potonjima je i hotel Kompas u Dubrovniku kojeg je pod svoje krilo uzela grupacija Adriatic Luxury Hotels te ga pretvorila u pravu mondenu destinaciju.

kompas4

Hotel Kompas ima fantastičnu lokaciju s pogledom na Lapadski zaljev i arhipelag, pristup plaži koja nije prekrcana kupačima te je dovoljno blizu centru Grada da s lakoćom stižete do svih znamenitosti, dok zadržava intimu udaljenosti od vreve i gužve koja se stvara na dubrovačkim ulicama.

kompas5

Zahvaljujući Studiju Franić Šekoranja koji potpisuje uređenje interijera te upečatljivim komadima poznatih hrvatskih dizajnera, hotel sad odiše minimalističkm duhom s modernom notom i kolorističkim akcentima na pravim mjestima. Kako ističu iz studija, idejni koncept bio je stvoriti prozračan i svijetao, morem okružen prostor. Ističu se komadi dizajnerskog studija Grupa, poput rasvjete u sobi ili stolaca te Šekoranjin zidni oslik koji čini okosnicu svih prostora. Na velikim bijelim površinama poput murala možete vidjeti stilizirane crteže autohtonog bilja agapanthusa, hydrangee, perunike, a u sobama dominiraju predimenzionirana slikarska platna kao oplate zidova i uzglavlja kreveta u igri jednostavnih formi s neočekivanim omjerima.

kompas2

Novi hotel ima 173 sobe, harmonično uređeno predvorje s recepcijom ispunjeno udobnim foteljama te gastro objekte Sphere Restaurant & Lounge Bar, Zenith Bar i Luna Bar koje ispunjava jednostavan dizajn i širi se na terase te hodnike čineći tako potpuni doživljaj morskog, ljetnog i udobnog hotela. Dizajnerska rješenja u ovom su hotelu stvorila opuštenu atmosferu gdje su odmor, more i sunce imperativi, a interijer pomno smišljena scenografija za njihovo potpuno uživanje.

kompas1

kompas3

kompas7

kompas6

Foto: Duško Vlaović

0