#Makeitcount: Nika Turković među prvima ima fotku na novom foto punktu

#Makeitcount: Nika Turković među prvima
ima fotku na novom foto punktu

make-it-count-nika-turkovic 6

2020. je definitivno godina koja nas je naučila svemu i svačemu. Shvatili smo bez čega možemo, a još više bez čega ne možemo i što definitivno trebamo cijeniti više. Socijalna distanca, oprez, strah, udaljenost od najmilijih i mijenjanje životnih navika – sve nas je to odjednom zadesilo i ponukalo na to da se osvrnemo oko sebe i obratimo pozornost na detalje koji zapravo čine naš život, a život trebamo živjeti do maksimuma i cijeniti svaki trenutak. Ponekad je teško sve te trenutke upamtiti i svi se volimo fotografirati upravo kako bi barem na tren zaustavili vrijeme. Novo cool mjesto u gradu idealno je za fotografije koje će nam ostati tu da nas svakodnevno podsjete kako je svaki trenutak bitan i da trebamo živjeti život punim plućima.

Make-it-count-nika-turkovic -5

Novo cool mjesto u gradu za najbolje fotografije

Nika Turković pravi je primjer mlade, uspješne i ambiciozne žene koja je svojim odlukama u životu došla do toga što trenutno je – vrhunska glazbenica pred kojom je karijera. Predstavnica mlade, urbane generacije s izraženom osobnošću i svojim JA, ističe se u masi sličnih upravo zbog toga što je u određenim trenutcima svog života bila svjesna upravo tog – da mora slušati sebe. Nika je među prvima htjela imati fotografiju na Make It Count foto pointu kako bi se svakodnevno mogla podsjećati na što se treba usmjeriti u životu.

  • Koji je tvoj Make It Count životni moment? Postoji li neka odluka koju si donijela, a da ti je promijenila život?

Rekla bih da je za mene to bio moment u kojem sam odlučila započeti svoju ‘odraslu’ glazbenu priču u Hrvatskoj, nakon fakulteta u inozemstvu. Nekako mislim da mi je za to najviše hrabrosti trebalo, ali kada sam to odluku donijela, život mi se skroz preokrenuo.

Make-it-count-nika-turkovic-3
  • Imaš li jedan veliki takav ili ih donosiš više manjih na dnevnoj bazi?

Preferiram donositi ‘manje’ odluke svaki dan, koliko god se malene ili beznačajne činile, jer upravo sve one skupa tvore mene kao osobu. Smatram da trebaš stalno donositi neke odluke u kojima je cilj da postaneš bolja osoba i voliš se više.

  • Opiši neku situaciju kada si unatoč svemu vjerovala svom filingu i ostala vjerna sebi, a da je na kraju upalilo?

Definitivno izlazak mog prvog singla ‘U mraku’. Puno mi je ljudi govorilo da to nije dobra pjesma za prvu pjesmu i da treba razmišljati o radiju, o publici, o trendovima i slično, a ja sam baš tvrdila da je to savršena pjesma za početak, da me prikazuje upravo onako kako ja sebe vidim i kako želim da me drugi vide, i eto, dovela me tu gdje jesam. Ljudima je i dan danas upravo ta pjesma najdraža od svega drugog što sam s njima podijelila.

  • Make It Count je i osobna odluka, obećanje sebi da ćemo slušati sebe, zašto je važno vjerovati u sebe?

Budimo realni, živiš sam sa sobom do kraja života i ti si jedina osoba na koju 100% znaš da možeš računati. Imaš jedno tijelo, jednu glavu, jednu dušu i stvarno je jako bitno da o svemu tome brineš i da sve to voliš. Kad se voliš, kad radiš na sebi iz dana u dan i kad vjeruješ u sebe, stvarno je jako mala šansa da nećeš postići ciljeve koje si postaviš. Naravno, korak po korak i mic po mic, ali stvarno vjerujem da je ljubav prema sebi i vjera u ono što radiš, najbolji recept za uspjeh.

Make-it-count-nika-turkovic-2

#makeitcountzg

U samo nekoliko dana ovaj foto point u urbanoj žili kucavici Zagreba, Tkalčićevoj ulici, postao je omiljeno mjesto za fotografiranje kako domaćima tako i strancima. Make It Count s jednostavnom porukom, tu je da nas podsjeti kako moramo živjeti život u trenutku. Svaki predivan moment kojeg doživimo u izlasku sa svojim prijateljima, svaku veselu i dobru vijest, svaku svoju odluku koju smo donijeli čak i kada nitko u nju nije vjerovao osim nas samih, moramo proslaviti, zabilježiti, zapamtiti. Jer zauzeti se za sebe, cijeniti sve oko sebe, svaki trenutak koji možemo provesti radeći ono što volimo i s ljudima koje volimo želimo zabilježiti da nam zauvijek ostane u sjećanju. Sačuvajte svoje posebne trenutke na fotografijama pored najcool mjesta u gradu za fotografiranje.

Make-it-count-Nika-Turkovi-4

Zagreb je napokon dobio mjesto koje će nas uvijek podsjećati na trenutke koji su nam bitni – naše najvažnije hrabre trenutke i odluke. Foto point se nalazi u Tkalčićevoj ulici kod kućnog broja 56, točnije kod stepenica na ulazu u jedan od najljepših zagrebačkih parkova – Opatovina. Fotografirajte se ispred ove kulise za važne životne trenutke i označite ih #makeitcountzg, te se tako pridružite Niki i svim ostalima koji su odabrali baš ovo mjesto za uspomenu na najvažnije životne odluke.

Foto: Sanja Tušek

Učitati još
Zatvori