Pogled u novi stan s potpisom Mirjane Mikulec

Pogled u novi stan s potpisom
Mirjane Mikulec

Mirjana-Mikulec-stan-9

Mirjanu Mikulec i njene dvije kćeri nedavno smo ugostili u rubrici Moderna mama, jednom smo vas prilikom proveli i kroz njezin stan, a danas vas vodimo na još novu adresu na kojoj je dizajnerica ostavila svoj prepoznatljivi pečat.

Mirjana-Mikulec-stan-2

Studio za dizajn interijera Mirjane Mikulec opremio je stan koji se proteže na više od 100 kvadrata, a uređenje pojedinih njegovih prostorija gledatelji su imali priliku pratiti i tijekom 12. sezone InDizajna koja se upravo emitira na RTL-u. Stan čine dvije kupaonice, spavaća i gostinjska soba te kuhinja s blagovaonicom i dnevnim boravkom.

Mirjana-Mikulec-stan-3

Stan s potpisom Mirjane Mikulec

Najveći dio stana zauzimaju kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak kao dio zajedničkog, otvorenog prostora koji objedinjuje ove tri zone. Iako funkcionalno jasno odijeljenje, ove zone povezane su stilom i materijalima, pa tako prostorom dominira neutralna paleta boja sa sivim nijansama u prvom planu, ali i akcenti u ružičastoj boji te mjedeni elementi. S obzirom da su investitori željeli da novouređeni stan odiše elegancijom i klasičnim notama, većinu zidova krase decentne štukature.

Mirjana-Mikulec-stan-5

Isto vrijedi i za plafon u dnevnom boravku – spušteni strop ukrašen je štukaturama i ugrađenom LED rasvjetom. Zona blagovanja vizualno je naglašena visilicama, dok je u dijelu kuhinje odabrana decentna, primarno funkcionalna rasvjeta. Među materijalima se posebno ističu tkaknine koje krase namještaj i zavjese.

Mirjana-Mikulec-stan-6

Mirjana-Mikulec-stan-7

Nježni materijali i boje

Tim Mirjane Mikulec odabrao je nježne i meke, ali luksuzne materijale poput baršuna, dok je motiv popularnog mramora i tapeta prisutan u kuhinji i na blagovaonskom stolu. Atraktivan detalj svakako su i fronte po mjeri izrađenog elementa za TV koji odaje dojam starog ogledala s patinom. U kuhinji koja se prostire na devet kvadrata posebno je atraktivna tapeta s motivom oblaka, koja je ovoj zoni dala notu posebnosti.

Mirjana-Mikulec-stan-4

Za razliku od tih prostorija, spavaćom sobom prevladavaju plave nijanse, a krevet koji dominira prostorijom krasi baršun. Ovaj materijal, osim što se pojavljuje kao lajt motiv u cijelom stanu, odlično se slaže s nježnom tapetom. Zid nasuprot kreveta cijelom je dužinom i širinom rezerviran za garderobni ormar s dijelom predviđenim za TV te pozadinskom rasvjetom.

Mirjana-Mikulec-stan-13

Kupaonica i WC odvojene su, ali stilski povezane. Ovim prostorijama dominira svjetla, neutralna i jednostavna paleta boja i motiva sa suptilnom dozom luksuza. U kupaonici je svestrana dizajnerica interijera to postigla keramikom koja podsjeća na štukature, a u drugoj profilacijama na frontama dijela kupaonskog namještaja, kao i detaljima.

Mirjana-Mikulec-stan-16

Gostinjska soba svojim uređenjem pomalo odskače od ostatka stana zbog svoje privremene funkcije, no i ovdje dominira sad već prepoznatljiv kolorit koji se temelji na nekoliko nijansi sive te pokojim sjajnim ili detaljem u boji.

Mirjana-Mikulec-stan-15

Mirjana-Mikulec-stan-11

Mirjana-Mikulec-stan-8

Foto: Darko Mihalić

Učitati još
Zatvori