Uskoro se u Zagrebu otvara novi restoran El Toro

Uskoro se u Zagrebu otvara novi
restoran El Toro

el-toro-12

Na mjestu nekadašnjeg Šubićevca pa onda i Baschiere, na raskrižju Šubićeve i ulice Fra Filipa Grabovca, svoja će vrata uskoro otvoriti restoran i bar El Toro. Sofisticirano uređenje, visoki gastronomski standardi, latinska kuhinja, kombinacija restorana i bara te ugodna atmosfera aduti su i glavni recept za uspjeh definitivno novog it mjesta u gradu.

Za originalan i elegantan interijer, skulpturu bika, dizajn rasvjete pa i sam logotip zaslužan je arhitekt Christian Rendulić iz biroa Arhikultura.

el-toro-4

Na samom ulazu u ovaj zanimljiv prostor dočekat će vas zlatna skulptura bika po kojem je ovo mjesto i dobilo ime, a ta se tema provlači kroz cijeli restoran. Arhitekt kaže kako bik nema samo estetsku funkciju, on je ujedno i vjetrobran i prostor za DJ-a. U restoran se ulazi ispod same skulpture gdje se otvaraa pogled na dominantan dugački i širok šank koji se proteže cijelim prizemljem, dvoetažna polica s raznim artefaktima, otvoreni dio kuhinje i elegantno stubište. Dolaskom na galeriju u prvi plan dolazi atraktivna hlađena vinoteka s malim barom i stolovima smještenim uz sam rub galerije.

el-toro-1

el-toro-2

Ambijentalnosti pridonosi opuštajuća rasvjeta, sofisticirani dizajn i izbor klasičnih materijala koji su korišteni u uređenju te posvećenost detaljima. Svaka sitnica priča neku svoju priču, a pažnjom birani detalji poput slika, drvenih i željeznih artefakata vezanih na temu daju prostoru toplinu i posebnost.

el-toro-3

Kuhinju koja se temelji na konceptu hrane Latinske Amerike vodi iskusni chef Mario Mihelj, koji dolazi s pozicije glavnog chefa u Mundoaki. On, kao i cijeli njegov tim svoje su kulinarsko umijeće stjecali u renomiranim domaćim restoranima, a usavršavali su se i u inozemstvu.

el-toro-13

Gastro priča ono je što je posebno zanimljivo kod El Tora, naime, El Toro prvi donosi latinske okuse u Zagreb. Koncept latinske kuhinje, prilagođen domaćim okusima i ukusima temelji se na čistoći i posebnosti namirnica karakterističnih za Argentinu, Peru, Čile i Urugvaj poput kvinoje, batata, crnog graha, crne divlje riže i juke.

el-toro-11

S obzirom na latinski gastro koncept El Tora, predjela se baziraju na zanimljivom i pristupačnom sharing konceptu gdje svi za stolom probaju sve. Chef Mihelj za El Toro osmislio je poprilično zanimljiv meni u kojem možete pronaći Tacos od bikovog repa, Ceviche, Tiradito, razne vrste Flatbreadova, Spring okruglice, Tatarski biftek s twistom, Guacamole salatu s dimljenom pastrvom, Juhu od paprike i rajčice s cimetom, par hladnih juha i Zapečenog brancina u peći u kukuruznom listu. Naravno, s obzirom na to da je Latinska Amerika poznata po govedini, na meniju će se naći i odležano meso – T-bone, Ribeye i Tenderloin odresci.

el-toro-10

U El Toru se pazi na svaki detalj pa se tako u meniju pića osim klasičnih i latinskoameričkih koktela nalaze i signature kokteli s domaćim sirupima bazirani na infuzijama votke koktel-majstora Ivana Bešića. Tu je naravno i bogata karta biranih hrvatskih, latinoameričkih i talijanskih vinskih etiketa s naglaskom na boutique vinarije.

el-toro-9

El Toro bar svoja će vrata otvoriti ovaj tjedan, dok će restoran raditi u fazi soft-openinga za suradnike i prijatelje idućih 15-ak dana kada nas očekuje prezentacija menija chefa Mihelja i službeni početak rada restorana 16. ožujka. Sve dodatne informacije doznajte na službenoj Facebook stranici.

el-toro-14

Foto: Mario Poje

Učitati još
Zatvori