Novi menu i novi chef restorana B35

Novi menu i novi chef restorana B35

DSC02883

Intiman prostor restorana B35

Ugodna atmosfera, odličan izbor vina jednog od najboljih hrvatskih sommelier, Maria Meštrovića i nepogrešivi sljedovi, Daria Bionde obilježili su lijepu degustacijsku večeru koja se održala u restoranu B35 na Novoj Vesi. Prekrasno uređen interijer kojeg je osmislio prerano preminuli arhitekt Christian Rendulić, a u kojem dominiraju tamne nijanse, personalizirani stolnjaci, ubrusi i pomno birani komadi posuđa i čaša prvo su što će te primijetiti kada uđete u ovaj intimni prostor u kojem će vas mirisi iz kuhinje razoružati na prvu.

DSC02893

Nepogrešivi sljedovi mladog chefa Daria Bionde

Dario Bionda, iako još uvijek relativno mlad u nemilosrdnom svijetu gastronomije, iza sebe krije jako puno iskustva i znanja, a njegova želja za napredovanjem, najbolja je preporuka da će B35 stvarati jela kojima će se gosti uvijek rado vraćati. Tijekom degustacijske večere gostima je ponudio tri slijeda u kojima su se redom izmjenjivali Cappellacci obraz, Janjeći rack i  Curd mango od kojih je svaki ispričao svoju priču i okusima razoružao i najzagriženije gastro kritičare.  Početak večeri obilježio je ukusan couvert od lososa sa sipom i grahom, da bi potpunu gastro sliku zaokružila dva amuse boucha, plavi sir u kombinaciji s vanilijom,  kruškom i anisom te granita od naranče s grejpom.

B35 na čelu s vlasnicima Tamarom i Igorom Čimburom, ovom je večerom pokazao da ima ozbiljne namjere smjestiti se na važnu poziciju zagrebačke gastro scene. Uz Daria Biondu na dobrom su putu da ispune svoje vizije i svakim novim danom potvrde svoje neupitne vrijednosti. Iako tek na početku B35 ima dobru perspektivu, ali samo uz puno odricanja i neprekidnog stvaranja mogu ostvariti zamišljeno i kroz svoja jela potvrditi status vrhunskog restorana. Kojeg, nakon svega viđenog i zaslužuju.

DSC02898

DSC02913

DSC02936

DSC02923

DSC02937

DSC02941

Foto: Promo

Učitati još
Zatvori