Industrijski stil i novi koncept Batak grill restorana na Radničkoj cesti

Industrijski stil i novi koncept Batak grill
restorana na Radničkoj cesti

batak-(4)

Prateći svjetske trendove i gastro ponudu u Zagrebu, Batak grill svojim je gostima opet pripremio nešto novo i drugačije. Svi zaljubljenici u dobru hranu, koji isto tako uživaju u modernom uređenju interijera, znaju da je novo IN mjesto u gradu smješteno u poslovnom centru Zagreba.

Kako Radnička ulica u Zagrebu slovi kao simbol transformacije grada, tako je i Batak Grill tamo našao svoje mjesto i ponudio brojnim poslovnim ljudima u okolici i šire, idealno mjesto za ručak, poslovne sastanke i druženja.

batak-(41)

Novi Batak Grill

Novi koncept Batak restorana prvi je put predstavljen na Kajzerici, a sada je na preuređenoj lokaciji u Radničkoj 37c (na mjestu bivšeg restorana Maksimilijan) nastavljen novi moderni industrijski stil. I ovoga je puta za interijer bila zadužena arhitektica Boška Bahtijarević iz studija Arhitektri. U novom prostoru došli su i neki novi izazovi, kao i posebnost građevine u polovnoj četvrti Zagreba.

batak-(31)

„Prostor je već bio definiran tako da su ostali svi arhitektonski i utilitarni elementi, poput elipse i dvostruke visine. Ideja je bila da taj veliki volumen nekako smanjimo i „ublažimo“ količinu stakla, tako da smo zatvarali dijelove vanjske bravarije te oblagali zidove opekom. Na taj smo način u prizemnom dijelu dobili intimniju atmosferu, dok je prostor dodatno naglašen mnoštvom viseće rasvjete koja „smanjuje“ visinu te ujedno daje toplinu prostoru. Bilo je svakako zanimljivo upotrijebiti elemente koji čine dio novog koncepta uređenja u Batak restoranima“, priča arhitektica koja je galeriju zamislila kao zaseban prostor.

batak-(16)

Industrijski stil i drugačiji koncept

„Na galeriji smo odlučili da ona ne treba biti vidljiva iz prizemlja kako bi se gost osjećao ugodno. Umjesto staklene ograde, napravili smo zid i postavili predimenzioniranu klupu u „chesterfield“ stilu – ona je tu za svakoga, a ne samo za odabrane kao u svojoj klasičnoj verziji. Na galeriji smo srušili cijeli dio pomoćne kuhinje te uz ventilacijsku vertikalu napravili vitrinu, dok smo dizalo za hranu iskoristili kao kulisu a ne kao nešto što treba sakriti – tako je nešto korisno ujedno postalo i dekorativno“, ističe arhitektica koja je novi prostor naglasila i namještajem dizajniranim i prilagođenim baš za taj prostor.

batak-(42)

Ugodna atmosfera i izvrsna hrana ključ su sretnih i sitih gostiju, a za odličnu uslugu i ispunjenje svih gurmanskih želja, na raspolaganju Vam stoji uvijek ljubazno Batak osoblje koje će se pobrinuti da Vam baš svaki obrok ostane u lijepom sjećanju. Tako ćete u Batak Grill restoranima pronaći grill specijalitete poput mazalica, ćevapčića u kajmaku, vješalica, punjenih odrezaka, rebarca i bataka u BBQ domaćem umaku, kao i mnoga druga jela. Uz novu lokaciju, Batak tim predstavio je i novo jelo – teleću koljenicu s kriškama mladog krumpira i pancetom koju svakako preporučamo probati.

batak-(109)

Sve novosti možete pratiti na Facebook, Instagram i web stranici www.batak-grill.hr.

batak-(51)

batak-(120)

batak-(119)

batak-(125)

batak-(131)

batak-(133)

Batak Grill

 Foto: Goran Perišin Gox

Učitati još
Zatvori