Upoznajte novi hrvatski brend dekorativnih svjetiljki

Upoznajte novi hrvatski brend
dekorativnih svjetiljki

CEKOlamps

CEKOlamps, nedavno lansiran hrvatski brend ručno rađenih svjetiljki dokaz je da za zanimljiv i kvalitetan proizvod nije potreban veliki tim stručnjaka. Odluka o kvalitetnijem provođenju slobodnog vremena dovela je novopečenog handcraftera Jasena do ručne izrade linije svjetiljki koja je u kratkom razdoblju privukla pozornost.

“Prvih par svjetiljki izradio sam kao poklon za rođendan dragim ljudima. Kada sam svjedočio oduševljenjem njihovih prijatelja i kolega, shvatio sam da bi ovo vrlo lako mogao postati traženi proizvod – ne samo kod nas, već i na inozemnom tržištu.” objašnjava Jasen koji stoji iza branda CEKOlamps.

cekolamps-1

CEKOlamps – svjetiljke koje je nemoguće ne zamijetiti

Ono što ove svjetiljke čini zanimljivima je upravo kontradikcija između vodovodnih cijevi i njihove funkcije – provođenja struje. Spoj elektronike i asocijacija na vodu definitivno je upečatljiv smjer, koji je uz visoku estetiku instantno učinio ove svjetiljke zanimljivima svim generacijama.

“Ideju sam dobio skrolajući kroz Pinterest. S obzirom na to da vodovodne cijevi postaju sve češće korišten materijal – od svjetiljki do namještaja i dekoracija – važno mi je da unesem i svoj potpis u proizvod koji stvaram. Budući da ovaj sistem izrade nudi pregršt mogućnosti, plan mi je i diferencirati samu poruku koju proizvod unosi u prostor”, dodaje dizajner.

cekolamps-2

Svjetiljka Light of Lotos

Ovdje se ističe ‘Light of Lotos’ – svjetiljka inspirirana yogijskom Asanom Padmasanom. Svjetiljka prikazuje poznati sjed koji je tisućama godina fizička baza za izvođenje raznih meditativnih tehnika. Odabir konteksta u kojem se proizvod nalazi dodatno pojačava izvornu funkciju proizvoda koji uz osvjetljenje unosi i toplinu u interijer. Ova svjetiljka uz funkcionalnost neminovno mijenja ambijent prostora u kojem se nalazi, podsjećajući sve ukućane – a posebno vlasnika ove svjetiljke – na sve one kvalitete koje donosi meditacija: smirenje, opuštenost, predanost, mir, toplinu, svjetlost…

cekolamps-4

Autentičnost ovog proizvoda leži i u zanimljivom spoju klasične industrijske hladnoće nosivog materijala s toplinom svjetlosti žarulje i spomenute poruke koju unosi u životni prostor. Ono što je također zahvalno je pomičnost dijelova lampi koje omogućuje upravo odabir ovog materijala. U slučaju ‘Light of Lotus’ svjetiljke, moguće je pomicati ‘ruke’ ovisno o raspoloženju vlasnika. Neke od simpatičnih mogućnosti su odlaganje knjiga, papira, spisa i računa u ruke ovog meditativnog čovječuljka.

CEKOlamps

Više o brandu možete pronaći na CEKOlamps web stranici ili putem online shopa na Etsy.com. Sve upite i narudžbe moguće je poslati direktno na email adresu izrađivača: [email protected]

CEKOlamps

Tekst: Tena Cuculić
Foto: Jasen Čeko

 

Učitati još
Zatvori