Novi barmen i signature kokteli u Dubravkinom putu

Novi barmen i signature kokteli
u Dubravkinom putu

kokteli-dubravkin-put-13

Filip Pleteš

Posjetite li restoran Dubravkin put ovih dana, u baru koji je do sada bio rezerviran uglavnom za kušanje vina, dočekat će vas sasvim nova lista signature koktela koje ne možete probati nigdje drugdje u gradu, kao i nasmijani barmen Filip Pleteš.

kokteli-dubravkin-put-10

Rodom iz Rijeke, u potrazi za višom razinom znanja svoj je zanat četiri godine brusio obrazujući se i radeći van granica Hrvatske, a povratak u Zagreb i dolazak u Dubravkin put je odabrao s ciljem da osvježi i popularizira zagrebačku koktel scenu koja je u usporedbi sa svjetskim metropolama u debelom zaostatku. Želja mu je staviti Dubravkin put na listu mjesta gdje se može popiti samo koktel uz pripadajući zalogaj bez obaveze za većim obrokom, ručkom ili večerom.

kokteli-dubravkin-put-6

“Volio bih gostima koji se odluče za dolazak u bar dati ideju što je to pravi koktel, ponuditi vrijednost za novac, što se u Zagrebu baš i ne može na previše mjesta. Na taj način počet će se mijenjati svijest o koktelima, da to nije samo šareno piće s kišobrančićem nego ipak kompliciranija studija okusa s vrhunskim sastojcima, kada se, naravno, napravi onako kako treba”, govori Filip. “Mislim da se kvaliteta na sceni rapidno diže i da je sad plodan trenutak za njen temeljni razvoj i edukaciju svih koji su voljni probati. Polako, ali sigurno šačica entuzijasta može promijeniti stvari.”

kokteli-dubravkin-put-2

Fly Me To The Moon

Karta koktela trenutačno sadrži 12 različitih vrsta koje će se mijenjati ovisno o sezoni i meniju u restoranu tako da ćete svoje piće moći upariti i s nekim od jela chefice Priske Thuring. Koktele možete degustirati u obliku aperitiva, mogu zamijeniti desert, a poseban je gušt sjesti za masivan šank i isprobavati sve okuse redom. Filip sam smišlja sve kombinacije, radi alkoholne infuzije i igra se sa zanimljivim idejama koje gosti naposljetku imaju priliku degustirati, kada prođu strogu selekciju. Svi spiriti su vrhunske kvalitete, kao i druge namirnice koje se u koktelima koriste, kako bi parirale kuhinji. Trenutačni menu bit će u ponudi još dva mjeseca – kombinacija žešćih zimskih i nježnijih proljetnih boja i okusa.

kokteli-dubravkin-put-14

Silk Road

Isprobali smo tri koktela s menija – kremasti Silk Road, osvježavajući ružičasti Fly Me To The Moon i slatkasto-gorkasti Amico Italiano, sva tri posve različita i sva tri zanimljiva na svoj način. Karta koktela sadrži ponešto za svaki ukus, začinit će običan afterwork odlazak na piće ili večernju vikend varijantu, a sve to u ugodnom ambijentu.

kokteli-dubravkin-put-3

Kad zatopli čekat će vas terasa restorana upotpunjena barom kao odlično mjesto za druženja u proljetnim i ljetnim večerima uz osvježavajuće koktele. A do tada, navratite u bar Dubravkinog puta i isprobajte jednu od Filipovih kreacija, možda čak i večeras.

kokteli-dubravkin-put-5

Amico Italiano

kokteli-dubravkin-put-7

Foto: Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori