3 (relativno) nova mjesta za zalogaj poslije posla

3 (relativno) nova mjesta za
zalogaj poslije posla

burrito5

California Burrito bar

Završili ste s napornim radnim danom, odlučili krenuti u centar grada na piće (ili ostati u njemu), no odjednom ste shvatili da ste gladni. Dovoljno da pojedete nešto sitno, ali ne i da odete na ozbiljnu večeru…

Tu u priču uskaču (relativno) nova mjesta u Zagrebu gdje možete probati upravo to. California Burrito preselio se na novu adresu, Tvrtko Šakota je prije restorana Xato otvorio Taco’s & Burger Barr, a sasvim nedavno Martićeva je dobila Program bar.

California Burrito, Gajeva 8

Nakon četiri uspješne godine u zagrebačkoj Masarykovoj ulici, California Burrito bar u svibnju je preselio na novu, atraktivniju lokaciju u samom centru Zagreba. Fast-casual koncept koji spaja kvalitetne namirnice uz brzu pripremu, u kombinaciji s popularnom Cal-Mex kuhinjom koju je nemoguće ne voljeti, pokazali su se kao dobitna kombinacija. Osim ukusne hrane po pristupačnim cijena, pozornost će vam sigurno privući i originalan interijer rađen po uzoru na kalifornijske surf barove.

Burritosi, fajite, tacosi, wrapovi i quesadille i dalje su glavne zvijezde menija, a osim u kombinaciji s piletinom i svinjetinom, sada dolaze i u varijanti s junetinom. U ponudi je i tofu, ali i gluten free opcije s kukuruznim tortiljama u pojedinim jelima. Više na Facebook stranici.

burrito9

Taco’s & Burger Barr, Jurišićeva 2a

Renomirani hrvatski kuhari Marin Medak i Tvrtko Šakota u veljači su otvorili street food restoran Taco’s & Burger Barr. Uz još recentniji Xató, Tvrtko Šakota vodi kuhinju i ovdje te osmišljava jela.

Svojom ponudom u simpatičnom malom prostoru uveseljavaju sve ljubitelje tacosa, burgera te nešto drugačijih jela s elementima južnoameričke kuhinje. Odlučili su burgere i tacose dići na jedan viši nivo. I to napravili uz originalne tortille, domaća brioš peciva s prirodnim kvasom, meso vrhunske kvalitete, domaće salse i sl. Koriste tradicionalne sastojke južnoameričkih krajeva, ali kroz jedan moderan izričaj. Za novosti o nedavno osmišljenom novom meniju pratite Facebook stranicu.

Program, Martićeva 14f

Na mjestu bivšeg bistroa Divas otvorio se bar Program u koji ćete sigurno htjeti zaviriti zbog njegovog zanimljivog interijera. Ako uz opuštajuće piće nakon posla želite i mali zalogaj, ovdje ćete pronaći bezglutenske kolače i sitna slana jela, kao i bogatu ponudu kava i drugih napitaka.

Uz veliki i prozračan prostor tu je i terasa za uživanje u ljetnim danima. Program bar pronađite na Facebook stranici.

Foto: Sanja Jagatić, Instagram, Taco’s & Burger Barr Facebook

Učitati još
Zatvori