Nova gastro adresa u Varšavskoj ulici

Najbolja pizza, ili jedna od najboljih, je ona iz Napulja. Pizza kakvu znamo i jedemo danas potječe iz 16. stoljeća, iz grada na samom jugu Italije. Zanimljivo da je zapravo u početku pizza bila tijesto kojim su kuhari provjeravali je li je krušna peć dovoljno zagrijana.

Basta-5 post

No, da se tijesto ne bi bacilo, na njega su se stavljali ostaci namirnica pripremljenih za druga jela – najčešće rajčica, komadići mesa i začini. Uskoro je taj komad tijesta i postao specijalitet talijanske kuhinje te u 20. stoljeću i dio turističke ponude Napulja. Godine 1989. nastala je jedna od najpopularnijih pizza, Margherita, koju je u čast kraljice Margarite od Savoya pripremio poznati napolitanski kuhar Raffaele Esposito. Na pizzu je stavio rajčice, mozzarellu i listove bosiljka, čime je zapravo dobio boje talijanske zastave.

Basta 2 post

Taj talijanski duh i okus simbola talijanske kuhinje možete u Zagrebu doživjeti i kušati u Basta gourmet baru, mjestu u kojem započinje jedinstveno putovanje za sva osjetila i vrhunski je doživalj za nepce, posebno u ugodnoj atmosferi maštovitog interijera.

Basta-12 post

Napuljsku pizzu, simbol talijanske kuhinje i stila života, u Basta gourmat baru priprema jedan od najpoznatijih talijanskih pizzaiola – Daniele Milone. Poznata po neodoljivoj, hrskavoj i zlatnoj kori, tankoj samo tri milimetra koja se peče nevjerojatnih 60 do 90 sekundi, izdvaja se od drugih vrsta pizza upravo po vještini pizzaiola.

Basta-16 post

Iako je naglasak na pizzi, meni Basta gourmet bara donosi i zanimljive i ukusne kombinacije bruschetta i foccacia. Rajčica, mozzarela, pršut, bijeli luk i bosiljak samo su neki od sastojaka koji krase talijanske specijalitete s potpisom kreativnog tima Baste.

Basta-21 post

Jedinstveni ambijent Basta gourmet bara izdvaja se od trenutne gastro ponude Zgreba spojem industrijskog dizajna i rustikalnog namještaja, a spaja tri različite cjeline. Vanjski je vrt zelena oaza netipična za strogi centar grada, dok se na prvom katu smjestio restoran koji svojim maštovitim interijerom, zanimljivim vintage detaljima i velikom terasom odiše toplinom.

Basta-23 post

Prizemlje je rezervirano za bar koji od četvrtka do subote posjetiteljima donositi svirke uživo i nastupe DJ-a. Idealna lokacija u Varšavskoj ulici, blizina Cvjetnog trga, pješačke i parking zone, dodatni su razlozi zašto ga posjetiti, doživjeti i kušati simbol talijanske kuhinje i stila života.

Basta-25 post

Sve informacije o Basta gourmet baru možete pronaći na službenoj web stranici basta.bar  i Facebook stranici.

Basta-36 post

Basta-50 post

Basta-71 post

Basta-81 post

Basta-110 post

Basta-122 post

0