Nova fotelja s potpisom dizajnerice Lee Aviani

Nova fotelja s potpisom
dizajnerice Lee Aviani

Pisali smo već o Dande stolcu naše kolumnistice, arhitektice i dizajnerice Lee Aviani. Ususret novoj sezoni i nekim novim projektima, Lea je predstavila i novi proizvod – fotelja 43°16 će svoje mjesto, između ostalog, pronaći u obnovljenom hotelu Jadran u Tučepima. I ovaj je komad rađen u suradnji s talijanskim proizvođačem namještaja Moroso te je u prepoznatljvim elementima zaobljenog naslona povezan sa stolcem Dande.

U nastavku nam Lea otkriva ponešto o inspiraciji iza novog dizajna.

moroso-6

Nova fotelja 43°16 stvorena za ljeto

Iako su razni primjeri produkt dizajna plod bogate mašte dizajnera, oni nose u sebi duboku stvarnost, jer dizajn i oblikovanje jednog predmeta nastajali su uvijek kao potreba.

Tako je i moj novi proizvod pod nazivom 43°16 za proizvođača Moroso nastao kao potreba za prozračnim, mediteranskim proizvodom, naslonjačem pogodnim za vruće ljetne sparine.

moroso-7

Sam naziv proizvoda proizlazi iz koordinata grada Splita, o čemu sam pisala i u prošlim kolumnama. Odabrala sam Mediteran kao područje svog djelovanja. Split je moje polazište, ovaj prostor stimulira moju kreativnost i utkan je u sve ono što radim.

moroso-1

Fotelja koja je funkcionalna, a ujedno i dekorativna proizlazi iz moje vlastite filozofije oblikovanja. Ona uključuje obilje uzoraka, boja i tekstura, a sve kako bi se postigao efekt kolaža.

Konstrukcija je metalna i ima promjenjivu tkaninu nategnutu preko metalnog kostura. Kreirajući ovaj meki, udobni proizvod velika je pažnja posvećena teksturama i različitim uzorcima. Oni se nadopunjuju i stvaraju osjećaj mentalne i fizičke udobnosti.

moroso-2

moroso-4

moroso-5

Foto: Moroso, Lea Aviani Instagram

Učitati još
Zatvori