Nova adventska lokacija Caffe de Matoš jučer je otvorila svoja vrata

Nova adventska lokacija Caffe de Matoš
jučer je otvorila svoja vrata

Caffe de Matoš

Caffe de Matoš

Jučer je službeno otvoren Advent na Gornjem gradu i to uz novu adventsku lokaciju kod Kožarićeve skulpture Matoša na klupi – Caffe de Matoš te se tako pridružio ostalim adventskim lokacijama u Zagrebu.

Caffe de Matoš koncipiran je kao ulični Advent 50-ih godina prošlog stoljeća, inspiriran pariškim uličnim kafićima uređen brojnim neobičnim ukrasnim kao što su cipele za ples, šeširi, stare skije, klizaljke, koferi… potpuno drugačije od ostalih adventskih lokacija u Gradu.

Druga tema Caffe de Matoša je ljubav. Romantičan ambijent Strossmayerovog šetališta, vidikovci s pogledom na Grad s jedne strane i Katedralu s druge te brojne imele na rasvjetnim stupovima pozivaju na ljubljenje i adventski selfie.

U scenografiju je uloženo dosta truda i ljubavi  bračnog para Tatjana & Alan Stanković, poznati pod imenom i brendom maštovitih kasica-prasica Le Prase. Njihova suvenirnica krasi ovaj gornjogradski Advent i to duhovitim okvirima za slike koji su idealan Božićni poklon.

Caffe de Matoš

Svakodnevni plesnjak

Osim scenografije, posebnost Caffe de Matoš Adventa je svakodnevni Plesnjak – zabava naših roditelja, baka i djedova. Uz prateći band i plesni studio Back to Swing Zagreb svi posjetitelji mogu zaplesati radnim danima od 18,00 do 20,00 sati, a subotom i nedjeljom u dva termina: od 11,00 do 13,00 sati te 18,00 do 20,00 sati.

Caffe de Matoš nudi i bogatu gastro ponudu. Ugostitelji nude domaću kuhinju u kojoj možete pronaći tople juhe i variva, sarmu, domaći pršut i razne sireve, neizostavne kobasice  – jelenje, domaće, goveđe i ličke, zatim domaće uštipke sa sirom i pršutom, a za osladiti se tu su fritule i dubrovačka rožata. Na menuiju su i leskovački roštilj, Philly Cheese Steak sendvič, porchetta sendvič, poffertjes palačinke, germknedle, razne vrste toplih čokolada i naravno kuhano vino.

Više o programu i ponudi čitajte na linku.

Caffe de Matoš

Caffe de Matoš

Foto: Nikola Madunović

Učitati još
Zatvori