artOmat završava noćnim partyjem

Umjetnički sajam artOmat u HDLU-u u Zagrebu primiče se svojem kraju, a za kraj su organizatori pripremili odličnu zabavu, dosta umjetnosti, originalne poklone po promotivnim cijenama te zanimljiv događaj koji spaja pokret i software i za sami kraj noćni party artOnight!

Šesto izdanje artOmat-a 21. i 22. prosinca u Galeriji Bačva predstavlja vizualnu umjetnicu Irenu Frantal koja je specijalizirala Umjetnost knjige na University of the Arts u Londonu. Njezini interesi za umjetnost knjige u sklopu artOmat-a nadmašit će sam objekt knjige kako bi isti proširila kroz galerijski prostor odgovarajući u suradnji s posjetiteljima artOmat-a na pitanje: Što je knjiga / prostor knjige?

Vlasta Delimar, sitotisak 1992. post

Vlasta Delimar, sitotisak 1992.

Posljednjeg dana ovogodišnjeg artOmat-a, čini predbožićni party artOnight i događanje ‘Sam svoj majstor’ koje predstavlja poveznicu između pokreta i softvera ‘Whatever Dance Toolbox’. Program će voditi članice izvedbene skupine BADco. Zrinka Užbinec i Ana Kreitmeyer, suvremene plesačice i koreografkinje koje će nas zagrijati za artOnight. Softver će tom prilikom davati zadatke na koje će posjetitelji zajedno sa voditeljicama odgovarati pokretima iz čega će potom rezultirati koreografija.

bon_ton_naslovna

U zadnjim satima artOmat-a sve do 23 sata, uz odličnu Bon Ton glazbu, tj. DJ-a Jogardea i gosta iznenađenja, domaću pivu u Lounge zoni, kuhano vino ili domaću rakiju posjetitelji će imati priliku za posljednju artOmat kupnju originalnih poklona po promotivnim cijenama.

Visibaba pivo

Visibaba pivo

To je ujedno i posljednja prilika da posjetitelji razgledaju izložbu 1,2,3 Plakatiranje na kojoj su predstavljena čak 123 plakata koji su osmislili umjetnici i dizajneri, kao i da na pop-up štandu Plakatiranja posjetitelji pronađu idealan plakat za sebe ili prijatelje.

Za posjetitelje koji vole naučiti nešto novo na rasporedu tu su kreativne radionice koje vode članovi HDLU-a kao što je radionica stripa, radionica izrade marioneta ili pak radionica izrade eko čestitki. Na rasporedu artOnight-a je i zanimljiva radionica Mala škola čokolade na kojoj će posjetitelji osim spremanja čokolade i kušati Poeticacao domaću čokoladu.

Kex

Kex

Ulaz na sva događanja je besplatan, a za znatiželjnije posjetitelje tu je artomatsajam.wordpress.com sa svim detaljima.

6 artomat post 2

6 artomat post

Foto: Juraj Vuglač

0