#nobuychallenge je izazov koji ovog mjeseca želimo prihvatiti

#nobuychallenge je izazov koji ovog
mjeseca želimo prihvatiti

Dolaskom proljeća, mnogi će se odlučiti na neke životne promjene i odluke. Uz to, vrijeme ljetnih putovanja stići će i prije nego mislimo. Kako uštedjeti novac ovog mjeseca? Postoje brojne metode, a izazov no buy challenge istaknuo se kao posljednji trend na društvenim mrežama.

Sigurno vam se nekoliko puta dogodilo da ste nešto naručili online i jednostavno bili lijeni vraćati proizvod. Impulzivan shopping jedan je od neprijatelja vašeg budžeta, a stvari s kojima dođemo doma često završe poklonjene ili jednostavno ne nošene. Što je no buy challenge i kako s njim možete poboljšati svoju trenutnu financijsku situaciju, doznajte u nastavku.

No buy challenge započinje u kozmetičkoj torbici

Sve beauty entuzijastice dobro znaju da prije nego li potrošimo jedno pakiranje, već smo u potrazi za drugim. Noviteta je zaista bezbroj i teško je držati korak sa svim tim divnim novim bočicama i tubama koje stalno nalazimo na policama omiljenih dućana. No buy challenge tu je da postavi jedno vrlo jednostavno pravilo. Ne kupujte novi proizvod dok trenutno otvoreni ne potrošite do kraja. Nećete samo uštedjeti novac već i izbjeći stvaranje nepotrebnih zaliha u torbici i kupaonskom ormariću.

Kupite novu knjigu, kad ste stare pročitali

Divno je kod kuće imati kolekciju knjiga i s vremenom, svojevrsnu privatnu knjižnicu. No, to je proces koji traje, a vjerojatnost da ćete sve knjige i iščitati mnogo je manja ako ih stalno kupujete i jednostavno gomilate. Prođite kroz ladice i police, prolistajte časopise i knjige te se prisjetite naslova koje niste pročitali prije nego li naručite novu knjigu.

Gadgeti i elektronika

Kada idući put uđete u store razmislite da li vam je zaista potreban još jedan gadget? Isto vrijedi i za sve one dodatke za naše elektroničke ljubimce koji nas vjerno služe. Naravno, slušalice, punjači i maskice potrošnja su roba, no mijenjajte ih tek kada ove zaista izgube svoju funkciju.

Otkažite pretplate na omiljene brendove

@fakerstrom

No buy challenge zahtjeva malo discipline i dobre volje. Otkažite pretplate na omiljene dućane koji vas svakodnevno mame na neki novi trošak. S obzirom na to da danas većinom kupujemo preko interneta, time ćete smanjiti mogućnost investiranja u još jednu plavu košulju i haljinu kojih već ionako imate dovoljno za proljeće.

Limitirajte ručkove, večere i kave u gradu

Postoji toliko načina da se družimo s najmilijima, a da pritom ne trošimo na večere, ručkove i višesatne kave po gradskim kafićima. Vrijeme je idealno za piknik u prirodi i šetnju parkom. Ponesite grickalice i termosicu od kuće i uživajte u promatranju proljeća koje budi sve oko nas. Svi znamo da su okupljanja ljepša uz hranu i piće, zašto ne biste pripremili subotnji brunch i isprobali neke nove odlične recepte sa sezonskim namirnicama?

Prorijedite posjete salonima na tretmane

Zastanite i razmislite koliko toga sami za sebe možete napraviti u udobnosti svoga doma? Feniranje, pedikura, manikura i svi ostali tretmani na koje najčešće odlazimo idealni su za sve prezaposlene koji jednostavno nemaju volje iste raditi kod kuće. No, iako se čini da štede vrijeme to i nije baš tako i na kraju mjeseca zahtjeva odvajanje poprilične svote iz budžeta. No, ako baš morate ići na njih i zaista uživate u tim ritualima, pokušajte ih barem prorijediti.

 

Foto: Instagram

 

 

 

 

 

 

Učitati još
Zatvori