Nikolina Milićević: Fascinantan ‘The Lounge’

Peking nije jedan od onih gradova za koji čujete kako morate posjetiti mjesto gdje se pruža najbolji pogled na grad prije nego odete. Razloga za to ima više, od kojih su najbitniji da ima toliko impresivnih povijesnih lokacija koje jednostavno ne smijete propustiti i naravno, da uvijek ovisite o zagađenosti zraka.

najljepši restoran u pekingu

Ali, ako imate malo sreće i dođete u Peking kada je vrijeme fantastično – The Lounge je mjesto koje se nikako ne smije preskočiti.

The Lounge se nalazi na 80. katu China World Trade Center Towera III, koji se nalazi u sklopu Central Business Districta (CBD). Tower III je sa 330 metara visine ujedno i najviša zgrada u Pekingu. The Lounge pripada Shangri La hotelu koji zauzima dio Tower III i sam prostor je uređen u istom stilu kao hotel pa ne dolazi baš do izražaja, tako da je sav naglasak na pogledu na Peking.

najljepši restoran u pekingu

Doći u The Lounge i odmah naći slobodan stol je skoro pa nemoguće, a meni je pošlo za rukom samo jednom obzirom da ponedjeljak oko podne i nije baš najpopularnije vrijeme za obilazak takvih mjesta. Čak i kada je vrijeme prilično loše i vidljivost je ravna nuli, ovo je vrlo popularno mjesto za ispijanje kave ili dolazak na poslijepodnevni čaj. Ovo mi je jedno od dražih mjesta za ispijanje kave i uživanje u odličnim kolačima.

the lounge

Naravno, zna se dogoditi da zaboravite da ste nešto naručili jer ste prezaokupljeni gledanjem kroz prozor i najbrajanjem svih zgrada koje znate prepoznati. ”Maybe that’s just me.” (smijeh) Kada je idealno vrijeme može se čak vidjeti Zabranjeni grad i Tian’anmen, pa i Olimpijski stadion. Ukratko, doći tu je kao na primjer posjetiti Top of The Rock u New Yorku. Samo s puno puno manje nebodera!

the lounge

neboder u pekingu

0