New Orleans stiže na Zrinjevac

Jedan od najljepših parkova u Zagrebu, Zrinjevac, 3. i 4. lipnja ugostit će New Orleans Festival! Jedan od najstarijih i životopisnijih gradova SAD-a u centru grada donijet će svoju specifičnu veselu i zabavnu multikulturalnu atmosferu, muziku i naravno – kuhinju! Grad je to najpoznatiji po svojim francuskim, španjolskim i afroameričkim utjecajima u zvukovima, mirisima, bojama i svemu onome što čini život ljepšim.

Zagrepčani, no i svi drugi posjetitelji i gosti, moći će kušati kreolsku kuhinju, specifičnu zbog način kuhanja koji je nastao iz mješavine različitih utjecaja – europskih, afričkih, karipskih, američkih, indijskih i drugi. Kreolsku kuhinju možemo kušati i nalazimo, izmedju ostalog, na Karibima (Portoriko, Kuba, Dominikanska Republika, Martinik, Gvadalupe, Haiti…), u većem dijelu Južne Amerike i u državi Louisiani, SAD, a poseban je doživljaj ona iz New Orleansa.

New Orleans je posebno poznat i po jakim poveznicama s glazbom, posebnom jazz i funk glazbom te se grad i smatra mjestom rođenja ovih glazbenih pravaca. Osim jazza i funka uz New Orleans povezujemo rhythm & blues i rock & roll. Nesumnjivo će vas ova vesela atmosfera jednog od najstrastvenijih gradova svijeta odmah povesti u svome ritmu, a što vas sve očekuje na Zrinjevcu tog petka i subote saznajte na Facebook stranici.

zrinjevac post

Zrinjevac

Foto: Instagram, Facebook, TZGZ

0